Сръбската легенда Цеца Величкович пристигна за концерта си в София, малко след трусовете

Цеца Величкович

  Цеца Величкович се размина на косъм с гранди­озното земетресе­ние, което люля и паникьоса столи­цата ни в нощта срещу вторник. Певицата долетя за концерта си в София няколко часа след утихването на трусовете.

 Ако бе дошла ден преди шоуто си, както правят повечето светов­ни знаменитости, нищо чудно и сръбкинята да бе попаднала в епицентъра на кошмара. Подпла­шена и ужасена от клатушкането в хотела, югозвездата като нищо щеше да отмени дългоподготвяния си спектакъл.

 За щастие подобен мра­чен сценарий не се разигра, и във вторник вечерта примата на сръбския фолк изнесе безупречно шоу в “Арена Армеец„. Вдовицата на сръбския боен вожд и мафиотски бос Аркан направи показно на тукаш­ната публика и българските си колеги. Сред зрителите в залата бе и най-голямата фенка на Цеца от нашите певици – Глория. Русенката се бе наконтила за шоуто с чанта „Шанел“ и си водеше придружител.

  Концертът започна точно по график – в 20 ч. Лип­сата на закъснение учуди мнозина по трибуните, а не биваше. Г-жа Ражнятович, както е втората фамилия на сръбската мега звезда, е професионалист до мозъка на костите си. И този път тя не се посрами, пейки на живо и без прекъсване цели 2 часа и половина. За този период Цеца нито веднъж не слезе от сцената за преобличане или кратък отдих. Изкара си концерта само с един тоалет – лъс­кава рокля със затворено деколте, и не направи пауза дори за глътка вода.

 Цеца вече не е първа младост, но издръжливост­та й е завидна. Само преди няколко месеца в същата зала пя Лепа Брена, но тя не успя да изкара с микрофон в ръка повече от час и половина. Накрая приличаше на пребито пот­но куче, нищо че имаше 2 или 3 почивки.

 Макар неотдавнашният концерт на Лепотицата да бе по-пищен откъм хореография и спец ефекти, той остави у публиката впечатление за претупаност. Брена сякаш бързаше да изниже песните си и да си хване пътя към Белград. Спектакълът й приличаше повече на промоция на нов албум, отколкото на рецитал, обхващащ цялостното твор­чество

 При Цеца подоб­но нещо нямаше. Тя бе подредила така концерта си, че хем да си направи реклама на последните парчета, хем да зарадва публиката с вечните си хитове. Ражнятович изпълни почти всички популярни композиции от репертоара си, така че никой да не съжалява за парите, дадени за билет.

  Впрочем пропуските не бяха никак евтини. Хубавите места струваха по 80 лева и въпреки солидната цена ог­ромната зала бе пълна. Както впрочем бе пълна и при Лепа Брена, но тогава аудиторията бе доста по-възрастна. 

Цеца бе като магнит за няколко хиляди младежи и девойки, знаещи наизуст всяка нейна песен.

 Затова и в „Арена Армеец“ югозвездата често отстъпва­ше микрофона на публиката. Стана си истински концерт, на какъвто почитателите на балканската музика рядко се наслаждават.

 Организаторите на Цециния спектакъл се бяха постарали да изненадат приятно скъпата белг­радска гостенка. На всеки в публиката бе раздаден пла­кат с надпис „Волим те,  Цецо“. Зрителите трябваше да размахат афишите едновремен но по вре­ме на песента „Заб­ранени град“. Когато това стана, залата заприлича на китайска манифес­тация. 

„Волим те, Цецо!“ имаше и по време на други от хитовете на сръбкинята като „Кукавица“,  „Маскарад“,  „Пиле“, „Лепи громе мой“, „Белград“. Тогава обаче червените табели с нари­сувани върху им сърчица изник­ваха във въздуха, без за това да има инструкция от организаторите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *