Слънце с дъх на подправки и ром!

Гранд Анс

Гренада „Островът на на подправките”, истинско географско бижу, където можете да се потопите в спокойствието на топлия бриз и меката лунна светлина. Не е нужно много, за да разберете, че прелестите на Гренада са много повече от няколко ивици бял пясък и парченца дъждовна гора.

Карибите са синоним на приказни плажове. Гренада няма да ви разочарова- напротив, ще ви накара да се държите по детски цяла ваканция, да се шляете безгрижно с усмивка. Може и да се усетите как неспирно си повтаряте „ Това е живота!”, но внимание, това гласче може да ви убеди никога да не се завърнете в къщи.

Снимките никога не биха могли да хванат усещането, но те са най-доброто, което бихме могли да ви предложим за момента. В Гренада има около 45 плажа, между които да избирате.

Водопадът Анандейл

Белите пясъчни плажове са образувани от пулверизирани коралови „скали” и мънички фрагменти от мидени черупки. Има и някои с черен пясък, който е по-фин и мек. По-известните плажове са в югозападната част на острова. Тук се намира и най-известната плажна ивица, дълга две мили- Гранд Анс. На юг от столицата Сейнт Джордж, този зашеметяващ плаж от мек бял пясък разполага с много хотели. Противно на други острови в Гренада никой хотел на острова не трябва да е по-висок от 3 етажа или височината на палмово дърво.

Но понякога и най-запалените любители на плажа имат нужда от почивка. Какво да правите ако тенът е вече златист и сте изпили достатъчно коктейли под чадъра? Не ви остава друго, освен да се насочите към вътрешността на острова и да посетите страхотните вулканични езера – Гранд Етанг и Антоан. Това са две езера във вулканични кратери, които ви чакат да ги изследвате. Никакви палатки, никакви лодки, само вие и природата. Прекрасно място да се отдадете на мисли за живота и всички нови неща, които ще постигнете, когато се приберете в къщи. Следват водопадите – Анандейл и Конкорд са само два от многото. Нищо от рода на Ниагара. Просто водопади с перфектен размер, в които можете да поплувате или да погледате какво правят щурите гмуркачи.

Гранд Етанг

Някои неща са толкова красиви, че могат да ви спрат по пътя и да ви помолят да ги оцените. Великолепните цветя и растения тук правят точно това. Хубавото е, че не трябва да влизате в дебрите на острова на лов, за да откриете и оцените всички различни видове. Просто се отбийте в някоя от местните Градини. Една от тях е прекрасната Сънисайд Гардънс. Тук можете да разберете повече за цветята на Гренада и защо островът е спечелил 5 пъти поред златен медал на изложението в Челси на Кралското градинарско общество.

Ако ви е по джоба, плаването ще е най-голямата туристическа атракция за вас на острова. Можете да вземете яхта и да се насладите на красотата, като плавате около Гренада. Може да планирате и нещо по-голямо, като разходка до Гренадините – малък рай на земята. Регатите и фестивалите в Гренада се провеждат през цялата година. Тук се състезават яхти от Гренада, Тринидад, Сейт Винсънт и Гренадини. Тук наистина е купон – храна, ром, сладка музика и хора, които се забавляват.

плаване

Фестивалите са през цялата година, но перлата в короната е през август. Това е времето за карнавала. Енергията и ентусиазмът са на шест, баровете са претъпкани, по радиото звучи сока и калипсо и навсякъде е купон. Карнавалът в Гренада е няколко седмици безкраен купон и прекрасни преживявания, чиято кулминация е на втория понеделник и вторник от август.

Форт Джордж

Гренада има и богата история. От битките между британците и французите до по- близката революция и инвазията на САЩ. Хората, езикът, песните, местата, всичко съдържа част от историята на Гренада. Ето и две от най-изветните исторически забележителности, които си заслужава да се видят. Форт Джордж- основан през 1705 , фортът наблюдава града и пристанището и предлага величествени гледки.

езерото Антоан

                 Той напомня за най-мрачния период от историята на Гренада, период, който събужда най-много емоции в душите на хората тук. Не пропускайте и Форт Фредерик. Тук е историята за ранната борба между британците и французите, но освен нея това е едно от най-хубавите места за прекрасни гледки към Сейнт Джордж и южната част на острова.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/QAg8Z3kfSSk

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Слънце с дъх на подправки и ром!"

  1. почивка бали   03.05.2013 at 14:50

    Колко красиви снимки, да не говоря за клипа,който споделихте направо е страхотен и ми се приисква да бъде там.А пък да видиш всичко това със собствените си очи е мечта.Гренада има и богата история. От битките между британците и французите до по- близката революция и инвазията на САЩ. Хората, езикът, песните, местата, всичко съдържа част от историята на Гренада.Благодаря за тази информация която споделихте във вашият блог, често влизам тук и съм винаги очарована.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *