След взривовете на Петолъчката, селяните копаят … снаряди!

огнен ад

Според признанията и на самите военни, след потресаващите гърмежи в нивите около склада за боеприпаси са останали 838 взривни остатъка. В момента тези остатъци от снаряди се описват от сапьори от армията.

Странното е, че набързо сформираната специализирана рота от сапьори няма техника, с която да снима нивите след обработката им. Но велик е нашият войник, в момента всеки метър се обхожда от специалист с металотърсач в стандартна екипировка. Апаратите успяват да засекат опасните обекти на дълбочина между 25 до 35 метра. Нивите трябва да бъдат изчистени от снарядите и шрапнелите до началото на работната седмица, като войниците оставят минимални поражения върху насажденията на местните хора. Това пришпорване е, за да могат селяните да приберат реколката си. В момента, според военните говорители, са били обходени и почистени над 1300 декара. Като

Карта на района

зоната за сигурност си остава 1 километър и колите преминават към морето транзитно без да имат правото да спират.  Според кметицата на най-пострадалото от импровизираната бомбандировка село Лозенец, Петранка Добрева,  всички щети вече са описани. Съдът обяви официално, че няма данни за умишлено взривяване на складовете, противно на слуховете и не очакват досъдебното производство да приключи в следващите няколко месеца.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *