Синът на Мишо Бирата, Пламен получава 150 млн. лева наследство!

Пламен, синът на вдовицата на Мишо Бирата

  В сряда рано сутринта, 2 май, едно 23-годишно момче се нареди сред най-богатите българи с бизнес, авоари и имоти, възлизащи приблизително на око­ло 150 милиона лева. Състоянието на младия Пламен Михов със сигур­ност го превръща в най-заможния млад българин, по-богат дори и от Бербатов. Лошата новина за младе­жа обаче е, че е кръгъл сирак.

 23-годишният Пламен осиротя напълно, след като майка му Ева – вдо­вица на печално известния бизнесмен Мишо Бирата, почина при мистериозни обстоятелства във Военна болница. Шокиращата вест за кончината на вдовицата на Михаил Михов роди всевъзможни спекулации, даже се понесе и абсурдна мълва, че Ева е инсценирала смъртта си за да се спаси от зли кредитори, издирващи я за дългове в размер на десетки милиони.

 Смъртният акт на Ева обаче бе потвърден лично от началника на Военна болница -генерал Стоян Тонев. 50-годишната варненка е издъхнала от скоро­течен рак на стомаха, развит от стрес като продължение на дъл­гогодишно неуспешно лечение и операция от цироза.

 Само година по-ра-но, също при мисте­риозни обстоятелства, издъхна и мъжът на Ева – алкохолният бос Михаил Михов. Собственикът на пи­воварните „Леденика“ „ММ“ и „Русенско пиво“ бе открит мъртъв в хотелската си стая в 5-звездния хотел на Вальо Златев в Правец месеци след като се оказа главно действа­що лице в телефонен разговор между пре­миера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. Именно от незаконно подслу-шания разговор между Борисов и Танов се роди и прякорът на баскетболния шеф Михов – Бирата.

 Единственият наследник, който оставиха семейство Михови, е синът на Ева от младежката й любов с моряк – Пламен.

Ева Михова със съпругът си Михаил Михов - Мишо Бирата (вляво)

  23-годишният младеж наследява майка си Ева, която пък година по-рано бе обявена за единствена наследница на мъжа си Михаил Михов. Така, без да е биологичен син на Мишо Бирата, Пламен се оказва приказно богат със състояние от около 150 милиона лева.

 Прокълнато ли е богатството?

 Кървави ли са парите? Ще го подгонят ли креди­тори? Има ли опасност да бъде отвлечен? Това са все въпроси, на които тепърва ще търси отговор кръглият сирак Пламен Михов.

 Единственият жив роднина на студента от Лондон е дядо му по бащина линия. Пламен има и полубрат – син на Мишо Бирата от стара интимна връзка на барове-ца. Приживе алкохолният бос обаче не бе признал бащинство. Неофициално се знае, че незаконният син на Мишо Бирата е Борислав Чолев, нашумял в жестоката пернишка ка­сапница с отвлечената за откуп и убита спортистка Мирослава.

 Младият перничанин Борислав и майка му Маринела Чолева, заради която Чочо и Марио Заека похитиха и убиха Миросла­ва, обаче отричат, че той е дете на Мишо Бирата. Преди да се спомине от скоротечен рак на стомаха, Ева Михова също твърде­ше, че мъжът й не е имал незаконен син в стремежа си да обори слуха, че е платила 500 000 евро на единственото, но непризнато дете на съпруга си.

 Единственият наследник на Мишо Бирата и Ева Михова ще се сблъска с огромни проблеми покрай богатството си, мрачно пророкуват запознати в де­тайли с тъмните балкански бизнес нрави.

 

Михаил Михов - Мишо Бирата бе открит мъртъв в хотелска стая

  На книга Пламен насле­дява две фабрики за бира – във Варна и в Мездра, както и цех за бутилиране във Варна. Концесия за минерална вода, няколко хотела, резиденция „Липник“ на Тодор Живков край Русе, просторна къща в Морската градина на Варна, апартаменти в Лондон, Монако, Москва и Перм, както и банкови сметки   в   италиански   и швейцарски трезори – това е в най-общи линии види­мата част от богатството на младия мъж.

 Пламен обаче наследява и огромни дългове – най-належащ е този, заведен от производител №1 на стъкло в България – „Терахим“.

 До края на юни наследни­кът на Мишо Бирата трябва да плати 4,2 милиона лева за 28 милиона произведе­ни и неплатени бутилки за бира. Ако парите не бъдат платени до 30 юни, Пламен ще се раздели с апетитен имот – цели 74 декара от плажната ивица край Дунава до град Мартен.Топ имотът, който е оценяван за двойно повече пари, е запориран от частен съ­дебен изпълнител, а след смъртта на Ева Михова борчът не отпада, тъй като се води на фирма длъжник, която се наследява от Пламен.

 Близки до покойната Ева Михова все пак разкриват, че  Пламен  може  да  се отърве и да не плати близо 30 милиона лева дългове тъй като не може да бъде уязвен документално -майка му успяла да прех­върли голяма част от за­дълженията на дружества с „неутрални“ управители. Твърде съмнително обаче е, че кредиторите ще се оставят да бъдат измамени от младото момче, някои дори се опасяват, че Пла­мен ще бъде притискан от мутри. 

Синът на Ева Михова е роден във Варна, но от 12 години насам живее в Лондон. Към днешна дата единственият наследник на милионите на Мишо Бирата е студент последна година в правен факултет в англий­ската столица. Момчето се върна спешно от Лондон през януари 2011 г., когато пламна скандалът с Мишо Бирата. Макар да не бе би­ологичен баща на Пламен, покойният алкохолен бос и президент на баскетболна­та федерация имаше силна връзка с детето на голямата си любов Ева Михова и го бе припознал като свое. След чутовния скандал около подслушваните разговори Мишо Бирата бе напълно сринат психически  и  по­търси утеха в алкохола и дрогата.

 За да не изоставя родите­лите си в този тежък за тях момент, Пламен се върна в България. Малко по-късно татко му почина.

 Зла ирония на съдбата е, че и Ева Михова издъхна след отключен стрес -варненката, която от години живее в София, водеше отчаяна битка да запази империята, изградена от мъжа й. Голяма част от имотите – над 90 на брой, бяха загубени. Преди два месеца Ева се раздели със собствеността на хотел „Дунав плаза“ в Русе, както и с „Димят“ във Варна, складова база в Мездра и производствени халета във Варна и Русе също минаха в чужди ръце.

 Все пак Ева съумя да запази бирената фабрика в морската столица и тази в Мездра, макар да й бяха отнети поточни линии за бутилиране на пенливата течност. При една от ред­ките си публични изяви отпреди месец и половина Ева Михова обвини първа братовчедка на покойния си мъж в кражба на над 5 милиона евро, отклонени от бирите „Леденика“ и „ММ“. Тя дори се закани да разобличи кръг от хора, поставили си за цел да заграбят чужд бизнес.

 „Разбойниците са по-мал­ко от 40 и не са предвождани от Али Баба…“, загадъчно твърдеше Ева. Бизнес дамата се стремеше да държи далеч от проблемите си своя син Пламен. Това може и да е за добро – уви, оказва се, че познанието в България носи не само печал, но и гибел…

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *