Симеон II отбелязва 75-ия си рожден ден в Мадрид

Симеон Сакскобургготски

  Симеон Сакскобургготски изневери на 12-годишната традиция да празнува рождения си ден в България и обяви, че този път ще отбележи личния си празник в Мадрид.

Царят чуква 75 години в събота и смята да прекара целия ден заедно с многобройната си фамилия. Именно желанието да бъде с най-близките си хора стана оправданието на Симеон затова, че няма да е в родината си. Лидерът на НДСВ обясни, че в този период внуците му имат тежки изпити в училище и не бива да се откъсват от учебния процес, за да пътуват до България.

Според близки до монарха обаче той има много по-основателна причина да прекарва последните седмици в Мадрид. В испанската столица се намира синът му Кардам, който преди три години претърпя тежка автомобилна катастрофа. Оттогава князът е в будна кома, а лекарите не дават никакви надежди за подобряване на състоянието му.

Принц Кардам със съпругата си Мириам

Фактът, че наследникът му е обречен да вегетира в будна кома до края на живота си, съсипвал Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита Гомес. Единственото им желание било да са близо до сина си, когото посещавали всеки ден в болницата.

Близки до бившия премиер напомнят, че той не дойде и за погребението на министъра от кабинета си Валентин Церовски преди няколко седмици, като обясни отсъствието си със самата истина – че положението на Кардам се влошава.

„На царя не му е до празник. Всеки ден вижда Кардам в това безпомощно състояние, а единственото, което може да направи, е да се моли на Господ да излезе от кома и да оздравее, което едва ли ще стане някога“, обобщават близки до Величеството.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *