Симеон Дянков не може да се разведе!

Дянков и съпругата му Каролин Фройнд

  Бившият финансов министър Симеон Дянков трудно би могъл да се разведе с благоверната си съпруга Каролин Фройнд, тъй като всичките активи на семейството се водят на нейно име.

Акции на стойност 291 990 лева цена на придобиване притежава Дянков. Те са от най-големите и бързоразвиващи се компании в световен мащаб, но всичките са записани на името на съпругата му. По този начин бившият вицепремиер се намира буквално в брачни окови. Въпреки че на няколко пъти се появиха съмнения, че финансистът ще се разведе и ще заживее с любимата си Ирина Велкова, Дянков не би могъл да направи тази крачка категорични са юристи. По този начин той би загубил доста доходоносните акции от „Епъл“, „Дженерал Електрик“ „Хартфорд Файненшъл“, „Клийн Енерджи“, „Рейтеон“, от които прибира солидни суми от дивиденти.

Ако разтрогне брака си, финансовият експерт би се простил завинаги и с тузарската си къща с шест спални отвъд океана.

Симеон Дянков с изгората си Ирина Велкова

Обзаведеният по последен писък на модата дом се намира в най-скъпарския квартал на Вашингтон – Джорджтаун, при това само на 15 минути разстояние пеша от Белия дом – официалната резиденция на президента на Щатите. Просторното домашно огнище разполага и с голям и поддържан двор и изглежда досущ като оазис.

Съпругата му Каролин неслучайно държи ключа за всичкото семейно имане. Тя се слави като един от най-известните специалисти по външна търговия в света. До пристигането на семейството в България Каролин работи във федералния резерв под ръководството на Алън Грийнспан, а малко преди преместването им в София получила покана за антикризисния екип на Барак Обама.

„Човек, работил във федералния резерв на Щатите, знае как да пази пари, били те и семейни“, коментират с ирония семейното положение на Дянков бившите му колеги.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *