Сензация! Касапинът Брайвик просел лепенки от полицията докато го арестували!

Касапинът от Осло Андерс Брейвик

Масовият убиец Андерс Брайвик, помолил полицията за лепенки, тъй като си бил порязал пръста, докато го арестували. На 22 юли миналата година, норвежецът уби 77 души, като първо взриви кола бомба в Осло и след това продължи да стреля на остров Утоя.

Когато се е предавал малко количество кръв на пръстта му изглежда е било главният му проблем, според полицията.  Полицейският служител Хавард Гасбак разказва на процеса:  „Казах му, няма да получиш лепенки от мен. Погледни наоколо, навсякъде лежат ранени и убити”. Друг служител разказа как по-късно Брайвик е позирал като културист, след като полицията е съблякла фалшивата му униформа, която е ползвал за достъп до острова. Главната задача на съда в

Арестуването на Андерс Брейвик

10-дневния процес е да реши дали Брайвик е вменяем и дали да бъде изпратен в затвор или психиатрия. Един от екипите от психиатри, определени от съда заключи, че масовият убиец страда от психично разстройство, но друг дойде до противоположното заключение. Крайно решение от съда ще бъде взето през юни. Ако се заключи, че Брайвик е нормален, той ще получи присъда от 21 години, която може да бъде удължавана дотогава, докато той е считан за опасен. Самият Брайвик предпочита да е екзекутиран или освободен и заявява, че намира ареста за „покъртителен”. Ако бъде признат за невменяем според него „това е по-лошо от смъртта”.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *