Секс между китове заснеха учените за първи път в света!

Китът казва на женския кит: Толкова екологични организации се грижат за оцеляването на нашия вид, а ти ми приказваш, че те боляла главата.

Тази снимка е първия път, когато гърбати китове „са хванати в действие”. Някои читатели може и да се подсмиват, но повечето ще се съгласят с фотографа от National Geographic, Джейсън Едуърдс, който нарича това” кратък, но нежен” момент, след като два кита извършват полов акт край бреговете на Тонга, близо до Нова Зеландия.

Едуърдс бил зашеметен от удивителния момент. „Имаше четири или пет мъжки, борещи се за вниманието на женската. Докато по-големите се блъскаха, най-малкият заплува с нея. Техният полов акт трая по-малко от 30 секунди, което може да обясни защо никога преди това не е сниман”, разказва фотографът.  Огромните животни плуват едно около друго, стараейки се пленят желания партньор.  В „по-нецензурно” описание на акта между китовете се съобщава, че „женската позволява на мъжкия да се закачи за нея под лек ъгъл, като навлезе отзад, докато я докосне с корема си.  Поставяйки гръдната перка над нейната слабина, той я погалва нежно по време на акта. След като двойката се раздели, женската изпуска мехурчета от устата си, а не от дихателния отвор”. Според

Кит

Едуърдс, целта на  мехурчетата не е ясна, но вероятно по този начин женската сигнализира, че репродуктивният акт е завършил. Снимката е част от предстоящ сериал на National Geographic, наречен  Great Australians.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *