САЩ се разцепват! 20 щата искат независимост!

Тексас се отделя от САЩ?

Според последната информация, цели 20 американски щати пожелаха да се отцепят от САЩ. Под петицията за отделяне от федерацията са се подписали най-малко 100 000 американци.

Като подписката продължава и желаещите да я подкрепят растат лавинообразно, предаде Би Би Си. Подписката е стартирала веднага след като се разбра, че Барак Обама печели още един мандат за президент на САЩ.

Като преобладаващата част, от желаещите развод в голямото американско семейство са подписалите се от щатите, в които вотът за държавен глава бе спечелен от републиканецът Мит Ромни. Така 20 щата са поискали независимост от метрополията във Вашингтон.

20 щата поискаха да се отделят от САЩ

Като в Тексас са събрани подписите на над 25 000 души. Това ще принуди Капитолия да даде отговор на искането на жителите на щата. Жителите на щата Тексас са били бесни от нарушаването на гражданските им права като например зверското претърсване на пътниците по летищата.

Справка показва, че авторите на петициите, могат да се позоват на Декларацията на независимостта от 1776 г. , която дава права на гражданите да сменят властта, ако не са доволни от управлението на страната.

Да си припомним, че последните щати оттеглили се от федерацията, предизвикаха кървава гражданска война в САЩ. Тогава жителите на южните щати пожелаха да скъсат договорите с Вашингтонг, след избирането на Ейбрахам Линкълн за президент. Дали няма да станем свидетели на подобен акт?

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/E9VhD4SccSE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *