Руските и американски учени твърдят: на 22 септември Земята ще потъне в мрак!

слънчева супер буря ни очаква на 22 -ри

Според техните изследвания, след по-малко от месец, животът на планетата щял да спре. Ако наистина  изчисленията са верни, на 22 септември земята ще бъде обхваната от слънчева супер буря.

Това твърдят физици от НАСА и руската академия на  науките. Супербурята, щяла да бъде най-силната през последните 300 години- магнитна буря, която ще навреди на йоносферата. Така всички апарати, които работят на ток щели да спрат.

Силна магнитна буря

Това съобщават  експертите на НАСА и лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето към Физическия институт Лебедев, Русия. Подобна магнитна хипербуря може да доведе до глобална катастрофа: в Африка ще видят северно сияние, а съществуването на Интернет и мобилните комуникации остават в историята.

Това пророкуват учените, гадаейки по особените петна, които се появяват на повърхността на слънцето и засечени от спътника STEREO, ръководен от НАСА. Според Майкъл Кайзер, хелиофизик в NASA Goddard Space Flight Center, това щяло да е най-силната магнитна буря позната на човечестово.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/mAcbJpljZ1w

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *