Първият български вампир проговори! Ето неговата изповед:

  Странни същества изпълзяват, когато падне мрак. Напускат скривалищата си и тръгват по улици и паркове, включително гробищни. Искат да се наслаждават на очарованието на нощта и да се хранят. Пият човешка кръв, но не против волята на собственика й. Впиват зъби в него само със съгласието му. Да, вампирите съществуват и в наши дни. Те са поне 500 души у нас.

„Днес не убиваме хора, за да пием кръв. Не разкъсваме гърлата на нашите жертви, както правят холивудските вампири. Убийството на хора е закононарушение почти във всяка страна по света. Може би в Средновековието и в малко по-късен период това се е случвало“, каза първият проговорил български вампир.

Сензационната изповед е пред камерата на предаването „Мистерии и факти“, което се води от Светослава Рудолф, по-позната като Тадаръкова. В ефира на NEWS 7, без да показва лицето си кръвопиецът и за живота на себеподобните си. От разказа му стана ясно, че всеки вампир приема по различен начин кръв. Гостът на Тадаръкова не пожела да разкрие дали той убожда или захапва жертвата си. Затова пък сподели, че със събратята му пият кръв само от свои близки, в чието здравословно състояние били напълно сигурни.

„Всеки си има своя начин, при който приема кръв. Понякога един вампир има нужда не повече от капка кръв на дълъг период от време. И тази капка той я получава от свой донор, който доброволно я дарява“, подчертава вампирът. Той не разясни дали е безсмъртен и дали има свръхестествени сили. Увери обаче зрителите да не се плашат от вампирите, защото те не са опасни за тях и за обществото като цяло.

И все пак интервюто с него бе доста страховито. За това спомогна и самата водеща Светослава Тадаръкова. Тя тайнствено се ококорваше, когато разкриваше факти за вампирския свят, или пък замълчаваше за миг и гледаше в една точка, което още повече засилваше тревожността у зрителите. Вампирът може и да не ги уплаши, но пък с майсторското си водене Тадаръкова определено ги стресна. А с някои въпроси ги озадачи. Попита например как със събратята му правят секс.

Дали има хора сред тях, които да предпочитат садо-мазохистични пози. Събеседникът й обаче се оказа вампир романтик.

„О, не, повечето от нас са романтици“, възкликна кръвопиецът и допълни, че в любовните им игри често били включени вечери на свещи, цветя, подаръци и т.н. Водещата обаче не му позволи да се измъкне и неумолимо продължи да повдига завесата на интимния свят на кръвожадните същества. „Не, аз лично не си падам по групов секс. Това е лично предпочитание, няма отношение, свързано с идеята за вампиризма. Не търсете при нас кървави оргии“, обясни тайнственият вампир. На въпроса дали се възбужда, когато пие кръв, вампирът отсече:. „Може би донорът е този, който се възбужда повече, отколкото самият вампир“.

Той не пожела да сподели как точно е станал кръвопиец. Водещата Тадаръкова обаче разбули и тази мистерия. С нови и по-мъчителни паузи тя заяви; „Да станеш част от вампирския свят, не е толкова лесно. Първо друг вампир трябва да ти изсмуче кръвта до мига, преди сърцето ти да спре. После да ти влее от своята“.

След това встъпление гостът вампир обясни, че методът с ухапването върши работа при всички, но не е задължителен. От обясненията в предаването стана ясно, че според легендата човек, за да бъде преобразен, се налага да бъде източена цялата му кръв от вампир, който да я изпие. „След това трябва да бъде върната част от нея, заедно с кръвта на другия вампир – смесена. И след това той би трябвало да се превърне във вампир“, сподели гостът на Тадаръкова, като допълни, че при него е станало по подобен начин.

Той разкри още, че в България има стотици вампири. Събирали се, но не повече от двама или трима на едно място. Друга важна подробност, която гостът на Тадаръкова разкри, е, че познатите от филмите методи за прогонване и унищожаване на вампири въобще не вършели работа.

„Заблуда е, че среброто вреди на вампирите. То всъщност е враг на върколаците, а не на нас“, обясни кръвопиецът. Дългите му нокти пък били просто естетическа хрумка. Пуснал си ги, защото така си се харесвал, а не защото имат някакво отношение към вампирските му занимания. За дрехите важи същото.

„Днес ние малко или много би трябвало да бъдем в крак с времето и разнообразяваме начина, по който се обличаме. Червеният цвят винаги е бил свързван с нашата диета, ако мога така да се изразя“, обясни вампирът.

Той започнал да се чувства кръвопиец, откакто имал съзнателен живот. Оказа се, че е израснал в средностатистическо семейство. Родителите му имали сериозни и уважавани професии. Държали много на възпитанието и образованието му. Били пример за него.

Когато е на 15, той попада на древни исторически архиви и изведнъж открива загубено знание. Към вампиризма го тласка страхът, че смъртта ще прониже и него някой ден, просто защото е човек. В един момент човешкият живот започнал да му се струва сив и досаден.

Затова потърсил нещо друго – ново и по-интересно и го намерил – вампиризма.

„Родителите ми знаеха за влеченията ми, но го приемаха от гледна точка на интереса – историческия, модния, може би вече са приели, че това е начинът ми на живот. Разбира се, когато е необходимо, те знаят, че аз се показвам в доста по-естествена визия в сферата на хората, нямам някакви крайности, нито съм нещо по-различен от един средностатистически човек навън“, обяснява вампирът и допълва: „Идеята не е да се набиваме на очи. Ние сме тези, които живеем в сянка“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *