Пръстен прокоба изби хората на Поли Пантев

Трагична участ заради мисте­риозен пръстен с брилянти застига доверените хора на кокаиновия   крал   Поли   Пантев, гласи една от най-мрачните ле­генди в мутренската митология.

 Всички най-близки хора на Поли, които са дарени лично от него с пръстен за вярност, след това си имат големи неприятности. Някои от тях бързо-бързо го последваха в отвъдното…

 Сикаджията, който бе убит с 5 куршума на остров Аруба на 9 март 2001 г, решил да подари на мутренското си обкръжение по един златен пръстен, инкрустирай с брилянти. Това било нещо като реплика на масонски­те традиции.

 От обратната страна на всеки един пръстен се мъ­дрел надпис пише „От Поли“. Офицери от спецслужбите твърдят, че пръстенът е решавал про­блеми  на  наркодилърите както в полицията, така и с конкуренцията. Броят на избраните 12 души да ги по­лучат също не бил случаен. Пантев, който бил завършил Духовна семинария преди 10-и, а след промените у нас се дипломирал с фило­софия, вярвал, че също като Исус Христос и той има своите 12 апостола

 Досущ като в прослову­тата Тайна вечеря, Поли се вдъхновил и свикал хората си на импрови­зирана сбирка, за да им връчи пръстените. Докато поливали настъпването на новата година, митичният мафиот събрал аверите си в печално известната столич­на дискотека „Алкатрас“, която стопанисвал. На всеки от присъстващите връчил плик с пари и копие на пръстена. После ги шашнал с признанието, че слагайки пръстените, вече всички били свързани с Дявола, тъй като самият той му продал душата си.

 Думите   на  наркобоса, който често обичал да казва, че също като кот­ките и той има 9 живота, не озадачили никого. Един след друг обаче хората от обкръжението на Поли започнали да измират от насилствена смърт. Едно от бижутата било притежание на летописеца на мафията Георги Стоев, който преди 4 години бе разстрелян по­сред бял ден до столичния хотел „Плиска“.

 След поредицата от тра­гични инциденти с хората на Пантев от суеверие Жоро Стоев започнал да носи  пръстена със себе си, но никога не го сла­гал на ръката си. Вярвал, че   златната   дрънкулка носи със себе си тежко проклятие, тъй като, един по един от прите­жателите му загивали. Въпреки фатализма си летописецът на мутрите увековечил подаръка от Поли Пантев, слагайки го на корицата на първите си две книги за мафията.

 „Поли често казваше: „Аз ще живея 40 години“. Убиха го на 39. Вярваше в някакво поверие, защото ремонтирал гроба на дядо си, на когото беше кръстен и после се сетил, че гроб не се ремонтира. Веднъж ми каза: „Сключих сделка с дявола. Тогава дяволът ми подари този пръстен“ и ми показа златен пръстен с брилянт.

 Дяволът му обещал 9 живота. Никога не каза кой е Дявола“, изповядваше преди смъртта си Георги Стоев.

 Запознати твърдят, че днес не е оцелял нито един от 12-те еднакви пръстена, за които босът навремето платил цяло състояние. Единствените, останали живи от мистериозната сбирка в „Алкатрас“, били двама братя – сочени за наследници на убития наркобес.

 След няколко неуспешни опита за атентати двамата изхвърлили своите пръс­тени, подарък от Поли, в дълбоките води на река Искър.

 Името на Поли Пантев се свързва с един от най-големите скандали в подземния свят а края на миналия век – открадва­нето на 500 кг кокаин от картел на колумбийците. Според запознати поръчката за екзе­куцията му обаче не идвала отвън, а от средите на самата СИК. При­чината – необра­тимо разцепление в организацията. След убийството на Поли на остров Аруба структурите му преминали в ръцете на Мето Илиенски, а легал­ният му бизнес се сгромолясал.

 Освен децата на сикаджията, от тлъстото наслед­ство на Поли е намазала и него­вата сестра Райна. Днес тя преживява от рентите на кан­тори в Търговския дом, магазини по „Граф Игнатиев“ и „Пиротска“, разкри неотдавна неговият бивш зет отец Тотю Петров.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *