Пророчеството на Девата от Велико Търново!

Велико Търново

Всички сме гледали или чували за Селестинското пророчество и пророчеството на девата от Фатима. Но кой е чувал за Великотърновското пророчество, тайна достойна за Дан Браун? 

Това се е случило в първите години на миналия век. Събитието се е развило в действащия тогава храм „Св. св. Елена и Константин“. Осветена единствено от светлината на свещите, възрастна женица със сълзи на очи се молела пред иконата на Богородица. От очите на старицата са се стичали сълзи едри като грахови зърна, те се капали върху килимчето пред иконата. Другите посетители на църквата не обръщали внимание на сгушената от часове пред иконата баба.

Изведнъж се случило чудо– иконата на Божията Майка  проронила своето пророчество. Молителката пребледняла и припаднала. Намерили я  служещите в храма й се притекли на помощ. Бабата и дума не обелила пред тях какво е чула от Дева Мария. А на следващият ден се отправила към София за среща с тогавашния патриарх. Противно на всякакви канони тя била мигом приета от тогавашният глава на Българската Православна Църква – Екзарх Йосиф I Български. Но какво точно и е казала Дева Мария, в момента го знаят само шепа хора. Нещо повече, точното съдържание на пророчеството се пази в строга тайна, споделя секретар на Светия синод. Достъп до нея имат само отбрана част от митрополитите.

Чудесата и потайностите на Рилския манастир. ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *