Проклятие стига военните, копали в Царичина

Ванга
Ванга предупредила да не се копае в Царичина, но въпреки това военните започнали сондажи

  Баба Ванга разкрива, че там е заровена „жута маймуна – ни мъж, ни жена“, но категорично забранява да се копае. Въпреки нейните предупреждения на 6 декември 1990 г. войници забиват лопати в земята в близост до софийското село Царичина. Така се ражда една от най-големите мистерии в най-новата история на България, и до днес не е ясно какво точно са търсили военните през почти двегодишните си подземни проучвания.

Някои твърдят, че там са скрити доказателства за извънземна цивилизация. Други са убедени, че на мястото са заровени костите на прародителката на човечеството, наречена от Ванга „жута маймуна“. Появяват се слухове и за изровен каменен трон с глава на орел, който побърква уредите със силното си енергийно поле.

Военни така и не дават отговор на това какво са намерили под земята. Операцията е засекретена и до днес не се е намерил свидетел на събитията, който да разкаже с точност какво се е случило по време на разкопките.

В действителност са останали твърде малко свидетели на секретната операция. Прйечето от военните, участвали в разкопаването на земята, впоследствие стават жертви на различни инциденти.

„Някои колеги се разболяха, други претърпяха катастрофи, а трети изгубиха разсъдъка си. Нито един от нас не видя добро след края на операцията. Не знам какво търсехме, но мястото яено е било прокълнато и започна да ни избива един по един. Никога не съм бил вярващ, но няма как да не се страхувам за живота си“, разказва преди време един от малцината, които успяват да доживеят и до днес, без да ги сполети нещастие.

Царичина
Царичина

Пръв за проклятие открито започва да говори полковник професор Делчо Наплатанов, доктор на техническите науки и началник на Научния отдел на Генералния щаб на Българската армия. Полк. Наплатанов участва заедно с дъщеря си Марина в разкопките. Жената е наета от военните в ролята й на екстрасенс, която трябва да проверява силата на енергийните полета в местността, където започват да копаят войниците.

По време на работата си край Царичина Марина Наплатанова започва да губи връзка с реалността. След края на операцията на 19 ноември 1992 г. проблемите й се задълбочават. Накрая жената скача от 10-ия етаж на блока, в който живее. Смъртта й отваря рана в сърцето на баща й и той забравя военната традиция да не се изнася информация при каквито и да било обстоятелства.

Полк. Наплатанов пише доклад до президента Желю Желев, в който твърди, че дъщеря му е станала жертва на секретно руско оръжие.

Според него руснаците са изпробвали машина, с която да разрушават човешкото съзнание. Част от опитите им са проведени край Царичина и тяхна жертва е именно дъщеря му Марина. Никой не обръща внимание на думите му и той потъва в неизвестност до 1995 г., когато е намерен мъртъв под моста в столичния квартал „Дружба“. Разследващите са убедени, че става дума за самоубийство.

Смъртта на баща и дъщеря е само един щрих от мрачната статистика на проклятието Царичина. Млад лейтенант умира от онкологично заболяване а двама полковници са покосени от сърдечни удари. Някои от обикновените войничета, които са изнасяли пръстта, губят разсъдъка си. По време на разкопките само офицери имат право да влизат в подземията, а войниците са използвани като товарни мулета. Почти всички офицери след това са сполетени от различни нещастия. Ген. Радню Минчев, също участник в операцията, е връхлетян от тежко заболяване Още по време на проучвателните действия край софийското село, а по-късно си отива от този свят, покосен от два масивни инфаркта.

„Щастливци са тези, които се измъкнаха без последствия. Никой не даде конкретно обяснение от какво почина екстрасенсът Ирена Борикова, която беше ангажирана от военните да им помага по време на разкопките. Хората под пагон само вдигат рамене и твърдят, че няма никакво проклятие. Но ми е чудно защо така внезапно прекъснаха операцията“, пита се жител на Царичина, който продължава силно да се вълнува от мистерията с дупката край неговото село.

Той твърди, че и до днес край запълнения с бетон отвор на прокопаната от военните галерия се случват ртранни събития. Негови съселяни са виждали светещи обекти, които обикаляли ниско над земята и след това внезапно изчезвали. Малцината останали читави участници в операцията твърдят неофициално, че са прекратили разкопките след повторна среща с Ванга.Тя отсича: „Казах ви да не копаете, сега ви предупреждавам да спрете, защото ще си изпатите“. Според запознати с операцията военните са изкопали галерия дълга около 140 метра, и само още 30 метра са ги делели от тайната, която е щяла да ни прослави пред света.

Някои от запознатите със случая дават далеч по-прозаични обяснения на мистерията. Според тях военните са търсели злато, подведени от стара карта или фалшив доклад на група учени, които са обещавали да бъде открит нов Клондайк. Не са малко и тези, които са убедени, че цялата операция е измислена с една-едничка цел – да бъдат откраднати държавни пари.

В секретната мисия за издирване на „жута маймуна“ потъват почти 16 млн. лева тогавашни пари.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *