Премиерът Борисов победен на шах от 8-годишно дете

Бойко Борисов и Цветан Стоянов

  8-годишният европейски шампион Цветан Стоянов би на шах премиера Бойко Борисов само за седем минути. Свикнал, ако не да побеждава, то поне да се представи достойно, този път Бойко Борисов си намери майстора. Малкият Цветан от Казанлък го матира за смешно кратко време. Премиерът побесня, защото се хвана на въдицата на сдружение „Азбукари“, популяризиращи високите постижения на младите ни сънародници. Вероятно се е надявал, че като друг път съперникът ще му „пусне гювеч“. Това обаче не стана.

Бойко очевидно доста е пренебрегнал малкия шахматист, като избрал да играе с черните фигури и така един вид дал предимство на съперника си. Хубаво, но допуснал груба грешка, която 8-годишният гросмайстор моментално засякъл. Премиерът отдалечил прекалено единия си офицер от собствената си армия. После се опитал да изостри играта, но попаднал в клопка. Малкият гросмайстор безапелационно го матирал.

В случая настъплението се усещаше и от двете страни с желание да победят. В този вид случаи играта приключва по-бързо, казал скромно треньорът на Цветан. Малкият гросмайстор стана европейски шампион за деца през август. Тогава той победи съперника си от Грузия.

На 10 януари премиерът премери сили с 10-годишната Виктория Радева от Пловдив. Той беше окрилен след едночасовата битка, която завърши с реми. Както стана и със супершампиона Борис Бекер и голямата българска тенисистка Магдалена Малеева преди две години. Двамата големи тенисисти го победиха, но с достойното за всеки голям играч 6:4. Тогава германецът снизходително доставяше на Борисов удобни топки, които той с лекота отиграваше.

А може премиерът да се е надявал и на резултат, подобен на този със собственика на една голяма ресторантьорска верига. Би го на тенис с безумното 9:0. Залогът беше голям – 10 хиляди кебапчета. Получи си „заслуженото“ – тон и половина кайма.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *