През 94-та г. Ванга пророкува: Внимавайте през 2013 г. Змията яко ще ви хапе!

Ванга и племенницата й Красимира Стоянова

  Красимира Стоянова – племенница на Ванга предостави на журналисти непубликувани спомени по повод 102-рата годишнина от рождението на пророчицата, която ще се навърши на 31 януари.

Демократичните промени довяват нова ситуация: официално дейността на Ванга е призната, присъждат й даже някаква награда за „проповедник № 1″ и новите управленци я посещават вече съвсем явно.

За огромно нейно съжаление повечето от тях не я питат за съдбата на държавата и как да се оправи, а основно дали ще спечелят изборите, какви постове ще заемат и дали ще спечелят пари. През 1994 г. Ванга почти изплаква: „Боже, Боже, какво ли не правят за пари – само за пари питат! Всичко се продава за долари!“.

В началото на 90-те години заявява най-строго на един депутат: „Ако не се хванете за ръце всички заедно и не работите за доброто на тая държава, огън ще ви гори! Няма да имате прошка нито на този, нито на онзи свят!“ (1991 г.). „Сини, червени, зелени, заедно ако се обединят, страната ще се оправи!“ (сп. „Европа“, 2001 г.). Пред други депутати: „Престанете да се карате! Пред народа се карате, всички сте болни за власт!“.

През 1994 г. предлага план от 4 точки за съвземането на държавата и поемането й по спасителен път: 1) да не се продават държавните предприятия; 2) земята да не се връща на собствениците на части, а изцяло и после те да се кооперират, за да я обработват по-лесно; 3) държавата да се погрижи за възрастните хора; 4) да не се караме с Русия.

Споделя още през 1981 г, че в бъдещото управление на страната ще влязат много жени, но те няма да имат нужната подготовка и качества да се справят с такава важна задача. На страната ще са нужни не хора с култура, а със знания – експерти и специалисти във всички области. Нито една от тези препоръки не е взета под внимание!

През 1995 г. тревожно препоръчва: Пазете хляба за хората! Глад иде!“. Година по-късно започва зърнената криза у нас. Същата година споделя, че ще блокират влоговете в банките: „Тихо-тихо, без да бързат, ще го направят!“. Ще започват банковите фалити, цените рязко се вдигат, левът се обезценява. „Знаете ли какво ще дойде след няколко години? Земетресения, пожари, наводнения, беди – много народ ще загине. От всякъде ще се бият, всички народи ще са в един кюп. Хората ще намалеят, стока (домашни животни) няма да има, дърветата ще се унищожат – първо брястовете ще изчезнат. Ще изчезне и водата – ще я затваряте в буркани като консерви. Овце, крави, кози няма да стават за ядене. Хората ще ходят голи и боси, няма да имат храна, нито осветление и отопление“ (1995 г.). „Трудностите са дадени от Бога, както и радостите. Сега на всички ни е тежко, но ще търпим! Най-лошото още не е дошло. 1997-а ще е най-тежката година за България. Много народ ще погине. Ще има глад, мизерия и болести. Без война, война ще има! Боси ще ходим, парцаливи дрехи ще носим! Бащи и синове ще се вдигнат един срещу друг!“ (1996 г). Вярна на призванието си да подава ръка на обезверените и отчаяните всъщност цялата ясновидска дейност на Ванга е едно предупреждение. През всичките години, въпреки опитите да бъде заглушен гласът й и омало-важена дарбата й, когато открито не е възможно, намира начин да извести за бъдещи обществени събития. Тя има едно мощно оръжие – иносказателния, метафоричен изказ, който й помага да съобщи необходимата информация.

През 1994 г. заявява пред журналисти: „Сега ще дойде времето на вълците, после на кучетата, а след това на змиите!

Това изключително послание остава дълги години извън вниманието на медиите, защото е дълбоко закодирано и неразбираемо, а се отнася до определени трудни и тежки за страната години. Ванга обаче неведнъж казва: „Каквото искате да знаете, времето ще ви го каже – не аз!“, и това време открива ключа за разгадаването на странното изречение. Удивително, той се крие не къде да е, а в древнобългарския календар, чиито месеци и години носят имената на диви и домашни животни.

След 1994 г. най-близката година на Вълка е 1997 г., която изцяло потвърждава „вълчето“ време, видяно от Ванга. Последвалите събития довеждат до ужасна криза с помощта на „вълци грабители“. Характеристиката на 1997 г. е белязана от хиперинфлация, огромен външен дълг, финансови пирамиди, приватизация на държавните предприятия, банкови фалити, земеразделяне, корупция, манипулации… Годината на Кучето е от края на 2004-2005 г. През втората половина на 2005 г. икономиката ни забавя своя растеж. Стопанските условия се влошават и към края на годината достигат нива под средните за 2003 и 2004 г. Влошава се развитието на индустрията, бизнесът, услугите, земеделският сектор непрекъснато се свива, производството е забавено, износът остава в застой, а вносът рязко се ускорява. Прогнозата за ръст на доходите от около 10% през следващата година става трудно осъществима поради ускоряващата се инфлация.

И след още 7 години, през 2012-2013 г, идва годината на Змията – „времето на змиите“, както го нарича Ванга. Не е тайна, че това ще бъде също тежка година и само времето ще покаже какви негативни събития носят следващите месеци, но предупреждението от 1994 г. изисква повишено внимание.

В края на 70-те години на миналия век Ванга изрича друго важно пророчество: „Земята навлиза в нов отрязък от време, защото така е определено и никой не може да го отмени. Дойде времето да се отсява плявата от житото. То носи големи промени и изисква нови хора с ново съзнание.

Ще дойдат нови водачи, а старите ще бъдат пометени: някои ат тях ще се опитат да се нагодят към новото време, но няма да успеят – те са били нужни за времето, което си отива; други ще ги пенсионират преждевременно, а трети бързо ще умрат от притеснения и страх от възмездие!“ (1979 г.).

Що се отнася до страните от Източния блок, това описание е съвсем точно. Падането на комунистимоскил режим довежда до обръщане на обществените пластове и до смяна на ръководителите. Много от тях са уволнени и съдени в продължителни съдебни процеси, някои попадат в затвора, други са пенсионирани, а трети бързо напускат този свят. България не прави изключение и главен подсъдим става Тодор Живков.

В разгара на брежневската епоха (1979 г.) Ванга споделя: „След 6 години светът ще за почне коренно да се променя. Старите вождове ще си отидат, ще дейдат нови!“.

15 години преди разделянето на Чехословакия (1993 г.) съобщава: „Държавата ще се раздели на две държави. Мирно ще стане!“.

В края на 80-те години: „Югославия ще стане на парчета, защото сърбите псуват Бога.

По повод на войната в Босна (1993 г): „Лошото мина, кръв не виждам! Войната няма да излезе извън границите на Босна!“. По това време витае опасност България да бъде въвлечена в конфликта.

Относно разделението на Кипър през 80-те години заявява: „Виждам зелена ограда. Ще постои още известно време, после ще я махнат!“. И досега между двете кипърски общности – гърци и турци, текат трудни преговори за обединение на острова под егидата на ООН или за разделяне на Кипър на гръцка и турска част. Ванга обаче не говори за разделяне, а само за премахване на буферната зелена линия, т.е. за обединение. Времето ще покаже дали е права.

1993 г.: „Ще дойде ден, когато гръцкият остров Самотраки ще стане притежание на Италия“,

В далечната 1948 г. Ванга споделя: „Помнете ми думата, днес времето е неспокойно, но ще дойде ден, когато София и Белград, Букурещ и Атина, Анкара, Скопие ще си подадат ръка за взаимопомощ и сътрудничество“. Обединяването на балканските държави в обща федерация е стара идея, неосъществена до днес поради големите противоречия между народите, взаимна омраза, военни сблъсъци и междуетнически конфликти. В днешния прочит на събитията обаче се очертава стремеж към някакво общо членство и това засега е Европейският съюз, който е поел политически ангажимент за европейска перспектива на всички държави в региона.

Гърция, България и Румъния са членки на ЕС Македония, Хърватска, Албания и Черна гора са подписали споразумението за асоцииране. През 2007 г. то е парафирано от Сърбия и Босна и Херцеговина.

Текат трудни преговори за членството на Турция. Какво ще стане по-нататък, ще видим! Но ако точно този процес е имала предвид Ванга – вероятно един ден ще стане!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "През 94-та г. Ванга пророкува: Внимавайте през 2013 г. Змията яко ще ви хапе!"

  1. Станка   20.02.2013 at 12:48

    ангел марков
    ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПРЕХОДЕН ПЕРИОД ПРЕД ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ НЕИЗМЕННО СЪМ ПОСТАВЯЛ ВЪПРОСА ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА ПАРНО, КАТО СЪМ ДОКАЗВАЛ ПО БЕЗСПОРЕН НАЧИН БЕЗЗАКОНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ. ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ СА БИЛИ В ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ ОТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ, А ЗАЩО НЕ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА САМАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ (ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ) ТОЗИ ПРОБЛЕМ ВИНАГИ Е УКРИВАН С ВСИЧКИ СИЛИ И СРЕДСТВА ОТ УПАВЛЯВАЩИТЕ. ТАЗИ ПОЛИТИКА СЕ ПРОДЪЛЖАВА И ДО ДНЕС. ВЧЕРА БЕШЕ МОМЕНТА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИСКАНИЯ ПРИ КОЕТО РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА БЕ НА МАСАТА. НО ТАКА И НЕ РАЗБРАХА, ЧЕ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЯМА ДРУГ ИЗХОД ОСВЕН ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА, ПОРАДИ КОЕТО СЕ ОКАЗАХА ЯХНАТИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ХИЕНИ. СЛЕДВА ПОЛИТИЧЕСКА РУЛЕТКА ПРИ КОЯТО ПРОТЕСТИТЕ С ТЕЗИ ИСКАНИЯ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАТ. ДА СЕ ДОПУСНЕ ДО УПРАВЛЕНИЕТО САМО ТОЗИ КОЙТО ПРИЕМЕ ДА РЕШИ ТЕЗИ ИСКАНИЯ В ОПРЕДЕЛЕН СРОК.
    АПЕЛ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ
    УВАЖАЕМИ ПРОТЕСТИРАЩИ, ЗА ДА ИМА РЕАЛЕН РЕЗУЛТАТ ОТ ПРОТЕСТИТЕ, ТРЯБВА ДА ПОДРЕДИМ АРГУМЕНТИРАНО, ЯСНО И ТОЧНО ИСКАНИЯТА СИ И ДА ГИ ПРЕДСТАВИМ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА РЕШАВАНЕ, КАТО СЕ ОСИГУРЯТ НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ТОВА – БЕЗ ВАНДАЛИЗЪМ И ЕКЦЕСИИ.
    КАКВО ИСКАМЕ:
    1. Решаване на проблемите с парното и тока?
    2. Смяна на системата?
    3. Решаване на проблемите с парното и тока,и смяна на системата?
    Ако искаме решаване на проблемите с парното и тока, искаме следното:
    1. Да се установи реален пазар на различните видове енергии и пазарни отношения между страните срок – 31.05.2013 год.!
    2. Всички нормативни и поднормативни актове да гарантират баланса между интересите на енергийните дружества и потребителите – срок 31.05.2013 год.!
    3. Всички нормативни и поднормативни актове да гарантират равнопоставеност между енергийните дружества и потребителите – срок 31.05.2013 год.!
    4. Да се възстановят всички технически правила и нормативи действали в областта на енергетиката – срок 31.05.2013 год.!
    5. Да се възстанови ал. 2, на чл. 154 от Закона за енергетика, съдържаща преклузивния /прекратителен/ срок /отпада Д. в. бр. 74 от 08.09.2006 год. – срок – 31.03.2013 год.
    6. Да се възстанови изготвянето на Нормативния административен акт “Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от ДКЕВР и да не се допуска прехвърлянето на компетентност – срок 31.03.2013.
    7. Всички топлофикационни дружества да публикуват температурния график от проекта на своята топлоснабдителна система – срок 28.02.2013 год..
    8. Да се отнемат издадените на топлофикационните дружества лицензии “ЗА ПРЕНОС НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ” – срок 29.02.2013 год.
    9. Да се обявят всички сега действащи “Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди “ЗА НИЩОЖНИ”, поради това че, противоречат на Закона за енергетиката и са изготвени от некомпетентен орган – топлофикационните дружества – срок 29.02.2013 год.
    10. Топлоснабдителните организации да поддържат баланса между производството и потреблението на топлинната енергия, като поддържат параметрите на топлоносителя до съоръженията на потребителите в съответствие с температурния график. Срок постоянен след 28.02.2013 год.непрекъснат Контрол от МИЕТ.
    11. Гражданска квота в ДКЕВР – срок 31.03.2013 год.

    Отговор
  2. aleksandar   21.02.2013 at 10:04

    Написал си 11 пулни глупости. Смяна на системата не може да има. Това е системата. Докато не се появи нова. Доказал си беззаконието на топлофикация, по безспорен начин. Чудесно. Има си институции. сега отиди в съда и ги представи. Ако не можеш да го направиш поне ги публикувай тук, тези доказателства.

    Отговор
    • Иван   24.02.2013 at 9:10

      Понеже, мулетата, като теб са в изобилие, тази държава ще пламне и ще изгори наполовина, за да дойде нещо добро и да се смени системата. И когато пламне, магаретата, дето плюят, желанието за промяна, ще съжаляват, че така са мислили и действали, но ще е късно. Още нищо не сте видяли.

      Отговор
  3. korasan   21.02.2013 at 20:19

    Еее маняци!!

    Отговор
  4. Пирин   29.05.2013 at 7:50

    Права е била жената – ухапа ни змията – Столетницата БКП. Така ни ухапа, че ако изобщо се изправим, пак добре ще е…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *