Починало преди 90 години дете още изглежда като живо

спящата красавица

През 1920 година двама родители останали неутешими от загубата на своето дете. Розалия Ломбардо била чудесно детенце, но нейният живот приключил още в невръстна възраст, на две години починала от инфекциозно заболяване.

Нейният баща, заможен италианец, помолил свой приятел лекар да направи всичко и невъзможното, тя да не се превърне в скелет. Докторът успял, дотолкова, че до ден днешен малката Розалия не изглежда като съсухрена мумия, а като заспала.

Съхранени са не само меките части на тялото й, учудващо е, че са запазени също така косите и които даже блестят, както и нейните мигли. До ден днешен си остава тайна каква ли смес е забъркал докторът, която е даже е съхранила изцяло и очните ябълки на детето.

Розалия Ломбардо

Красивата Розалия сякаш всеки момент ще се събуди от сън. Днес момиченцето е най-прочутата атракция в гробниците на Палермо, намиращи се под манастира на Капуцините. Дори посетителите разказват, че около нея постоянно се случват странни неща.

Един път един турист влязъл в гробницата и след малко излетял от там с писъци, че детето го гледало. Учени се заели да изследват тялото й и констатирал, че нещо не е наред, защото имало леки промени в него. Затова и Розалия е популярна като спящата красавица.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/XgMizKt7710

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *