Потрес! Вижте любимoтo лакомство на децата в Камбоджа! (снимки)

любимото лакомство на децата

Докато нашите деца се мръщят на шоколади и желирани мечета, хлапетата в Камбоджа се радват на… пържени паяци. Как се готви паяк? Хващайки паяк детето го пуска в бутилка с вода, за да го удави.

След това го запържва в силно загрято олио и си го хапва с кеф. За това свидетелства и британския фотограф Джордж Никълс, който направи няколко невероятни снимки, след като момчетата го помолили да се присъедини към тях на лов за паяци.

приготвяне

„Когато бях помолен да участва в хайката за тарантули, аз бях силно заинтригуван и изпълнен с вълнение, “ – казва 30-годишният фотограф, който живее и работи в Камбоджа от една година.

„Селото, в което попаднах е доста отдалечено от другите населени места. То се намира навътре в джунглата”, спомня си фотографът.

„Селото се казва Тров Пхеанг  и се намира се в дълбините на камбоджанската област Свай Лер. Толкова навътре в джунглата, че не можех да си представя, как някой може да живее там.

Освен това там има и много не взривени от войната мини “ – каза той.

„Времето, което прекарах в селото, бе прекарано в лов на паяка, считан за един от най-големите деликатеси в Камбоджа – Haplopelma albostriatum, или  „Кобалтовата тарантула”.

много вкусно

Възрастните екземпляри от този вид може да достигнат до огромни размери, но в Камбоджа дори децата не се страхуват от паяци.

Тарантулите се ловят с помощта на много прост, но ефективен метод. Първо ловеца с пръчка докосва паяжината му с цел да се привлече тарантулата, появила се ловецът бързо трябва да я хване за корема за да не го ухапе. Уловили достатъчно паяци, младите ловци се прибират щастливи у дома. Приготвянето на местния деликатес отнема не повече от 10-15 минути.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://www.youtube.com/watch?v=0i5DvaEl1Ss

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *