Потресаващи факти за детството на Исус. Обезателно го прочетете!

 

Папа Бенедикт XVI

Папа Бенедикт XVI пише книга за ранните години на божия син! Книгата за ранното детството на Исус, написана от Папа Бенедикт XVI (Йозеф Ратцингер), трябва да се появи точно преди Коледа.

Папата е подписал договор за книгата още през септември с издателството на Ватикана (Libreria Editrice Vaticana) и италианския издател Rizzoli. В момента от сигурни източници се знае, че книгата е почти готова и сега се редактира. Според изявлението на Ватикана, папата сам е написал книгата. И това не е толкова изненадващо. В крайна сметка преди да стане папа, Йозеф Ратцингер се славеше като добре известен теолог, професор.

Нещо повече, той е написал и публикувал вече две книги: „Исус от Назарет. От кръщението в река Йордан до Преображението Господне” и „Исус от Назарет. От влизането в Ерусалим до Възкресението”

Йозеф Ратцингер

Как ще бъде името на новата книга, светите отци още не казват. Но е известно, че в нея ще се разказва за ранните години на Исус. Тя ще се превърне в нещо като предистория на предишните две книги. Целта на публикацията, както е посочено в прес съобщението е „да донесе на читателите посланието на Исус”. Подчертано е също така, че от  „богословска и научна гледна точка, работата на Светия отец ще направи голяма сензация”.

За сега няма никаква информация от къде папата е черпел информация за детството на Исус. От какви източници? Всъщност в каноничните евангелия има много малко информация за това, още като младенец е бил крит от цар Ирод, кръщаването в река Йордан и … след това нищо до делата му в зряла възраст. Има разбира се, апокрифни евангелия, които разказват за момчето Исус. Например „Евангелие на детството” (на Тома) и „Арабското Евангелие на детството”.

Но е съмнително дали Светият отец ще се възползва от тези съчинения, които се считат за еретически. Текстовете на „детските” апокрифи представляват колекции от приказки, за които има причини да се отхвърлят църквата. Може би заради факта, че Исус в тях е представен в неособено положителна светлина. Вижте например какво се каза в евангелието на Тома за петгодишния Исус:

„Тогава той (Исус) отново закрачи през селото и към него затичва друго дете, което го удари по рамото. Исус се ядоса и му каза да ти повече няма да тичаш така и детето веднага падна на земята и  умря. И тези, които видях инцидента казаха: Кой е създал такова дете, че всяка негова дума да се превръща в дела? Всяка негова дума, независимо дали за добро или лошо е факт и става чудо.”

цветни градини покриващи долината на река Йордан

Съобщението за новата книга на папата, силно заинтригува широката общественост- както вярващите така  и атеистите. Както главният въпрос е от къде Професор Йозеф Ратцингер има информация за детството на Исус? Какви факти притежава той?  Може ли да са намерени някои нови древни папируси?

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/kStDDsPxtUM

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *