Позор! Лили Иванова пее само пред 600 души в Брюксел

Лили Иванова

  Едва 600 души събира заплата Centre Culturel et de Congres de Woluwe-Saint-Pierre в Брюксел, където Лили Иванова ще изнесе концерт на 12 октомври тази година. Билетите са на сравнително народни цени за тази част от Европа – 42 евро. Засега интересът не е много голям, макар феновете на примата да се надяват, че нещата ще се променят, тъй като до музикалното събитие има няколко месеца.

Идеята на Лили е в европейската столица да успее да събере много от евродепутатите ни и така да си вдигне акциите като певица на елита. Ако това се случи, ще си повиши хонорара в родните пиано барове, където редовно се изявява през последните години, другата и доходоносна дестинация са концертите по Черноморието, където редовно се подвизава напоследък.

Организатор и продуцент на концерта в Белгия е Стефан Зашев, който през 2009 година организира изявата на първата дама на българската естрада в зала „Олимпия“ в Париж. Тогава събитието предизвика десетки коментари у нас. Мнозина и до днес смятат, че то не е било особено успешно, но все пак залата на Лили никак не беше пуста.

Специално за концерта си в Брюксел родната звезда е готова с клипа към песента „Няма кой“, дело на Васил Къркеланов от нейния последен албум LI. Музиката е на Красимир Гюлмезов, текстът е творение на Явор Кирин, аранжиментът пък е на Живко Петров.

Екипа на Лили Иванова потвърди, че на официалната й страница във фейсбук ще бъде публикувана актуална информация за подготовката на предстоящия концерт в Брюксел, също и за други нейни прояви дотогава.

Интересното е, че същият екип в края на миналата година разтръби новината, че Лили ще пее и в прочутата зала „Ковънт Гардън“ в Лондон. Тогава уж се уточняваха само подробности около датата, но и до днес няма информация за подобен концерт.

Нещо повече – днес никой не пита какво се случи с шумно рекламираната изява. По предвари-телна информация Лили трябва да се качи на престижната британска сцена в юмпанията на Васко Василев, но и него никакъв го няма в какъвто и да е афиш.

Вместо това двамата се покатериха на естрадата в Благоевград по време на раздаването на наградите на БГ Радио. На тях Лили получи специален приз за концерт на годината за наистина грандиозната си изява в „Арена Армеец“ миналия ноември.

На мнозина направи впечатление, че по време на няколкото си изпълнения там Лили не бе в компанията на своя любимец – китариста Бисер Иванов. Той бе неотлъчна част от нейния антураж в последните години и заедно с пианиста Оги и цигуларя Орли сформираха запомнящо се с музикалните си импровизации трио.

По едно време феновете дори заподозряха любовна афера между Лили и Бисер, които може да й бъде син. Оказа се, че таква интрига няма, тъй като китаристът си падал по айдълката Нора Караиванова, след като се разделил с жена си и двете си деца. Говори се, че му е писнало от постоянните капризи и желязната дисциплина на Вечната Амбър и си събрал багажа от покоите на Иванова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *