Пожелайте си чудо на Великден и останете до края на литургията – Ще се сбъдне!

По време на Великденска служба

  По време на най-святата нощ Възкресение Христово, хората успяват да измолят най-съкровените си желания с вяра и смирение, категорични са свещеници. На най-големия християнски празник мнозина се отправят към църкви в цяла България, за да обиколят три гтьти храма, както повелява традицията. За да успеят да измолят чудеса в живота си обаче, вярващите трябва да останат до края на литургията, която продължава до 2 часа през нощта, и да се молят искрено.

Десетки са разказите на хора, преживели чудеса на светлия празник. Най-големите форуми са пълни с истории за необичайни явления, случили се в дните около Възкресение. „Чудех се дали да пиша за моето чудо. Забременях на Великден. Според лекарското мнение шансът ми за нормално забременяване беше нищожен. Бяхе в Арбанаси, някой случайно спомена, че там има чудотворна икона на Богородица, на която жените се молели за забременяване. Отидох и се помолих. Вечерта усетих бодежи в корема, станах и си сложих превръзка защото очаквах цикъла си. На сутринта – именно Великден, цикъл нямаше, след седмица имах положителен тест. Бих искала да вметна, че забременяването беше след две години целенасочени опити.

Чудотворната икона на Св. Богородица в Арбанаси

Да, явно съм забременяла по-рано. Но за мен чудото е свързано с иконата и Великден и благодаря на Бога от цялото си сърце“, споделя млада жена.

Миналата година в Скопие станаха свидетели на необичайно чудо – чудотворни икони засияха в дните около Великден. В църквата „Свети Димитър“ в македонската столица ликове на светци започнали да сияят със златиста светлина без разумно обяснение. Първоначално иконите сияели в червеникав цвят, който впоследствие преминал в златист. Междувременно иконите се чистели сами от долу на горе, категоричен е свещенослужителят Малинов от „Свети Димитър“.

Мнозина успяват да измолят здраве на най-светлия християнски празник. В един от най-големите форуми в България момиче разказва как се избавило от шарка.

„Когато бях на седем години, за Великден отидохме при баба ми. Аз тогава бях болна от шарка.

Сутринта на Великден дойде да ни поздрави попът, защото ни беше близък познат. Когато ме видя цялата пъпчасала, той веднага излезе от вкъщи, взе от колата си Библията, малка икона на Младенеца. Седна до леглото ми и започна да чете молитва. След това ми подари Библията и иконата и свали големия си попски кръст. Сложи го на врата ми и ми каза да си поспя. Аз послушно си подремнах още малко.

Чудото се случи, когато се събудих – нямах и помен от сърбящите пъпки. До ден днешен – а оттогава минаха повече от 20 години, пазя като очите си кръста, Библията и иконата от свещеника“, споделя вярващата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *