Погрижи се през лятото да имаш прекрасна коса

  Дойдоха вече летните горещини и палещото слънце! И твоето тяло трябва да се нагоди към тях. Сигурно знаеш от предишен опит, че косата ти е един от органите, които трудно се нагаждат към лятото! И много често изнемощява, става чуплива, „цъфти“, въобще създава проблеми! А ти искаш косата ти не само да е здрава, но и красива!

Как да вземеш красива коса от лятото? Виж съветите на професор Филип Кингсли, дерматолог от Кралския колеж в Лондон! С правилно миене можеш да укрепиш косата.

Не вярвай на мнението, че е вредно често да се мие косата през лятото! Кожата се изпотява, отделя и повече мазнини, не трябва ли да я миеш? Напротив, корените на космите трябва добре да се почистват. Това можеш да правиш и по 2 – 3 пъти на ден. Но трябва да използваш шампоани, на които е написано, че са РН неутрални. И още по-добре – че са подходящи за често миене на коса. А след миене използвай укрепващ балсам. При неговото прилагане косата по-малко се чупи и не капе при разчесване. Ако ти предлагат шампоан съчетан с укрепващ балсам, знай, че той не е ефикасен за продължителна употреба. Той е удобен при пътуване – за един ден – но не и постоянно да си служиш с него! През лятото си въведи “диетата на заека“,

Храни се редовно, ако искаш през лятото косата ти да е красива. Но трябва да преминеш от „диетата на боата“, която се храни веднъж до преяждане, към „диетата на заека“, който яде малко и често. Глюкозата в твоята кръв ти стига през летните горещини за около 4 часа. След това организмът започва да икономисва енергията и го прави първо от по-маловажни – според него! – органи, към които са луковиците на космите! Затова косата през лятото става уязвима, чуплива. Дай й повече глюкоза, но не като парче торта, а на малки порции!

Ако можеш, откажи се въобще от твърдия алкохол! Той обезводнява тялото и от това страда най-напред кожата на главата. Тя се покрива с пърхот, независимо, че си приложил най-рекламираните по телевизията средства! Красивата коса иска витамини В и цинк.

През лятото косата е много по-дълго изложена на слънце и затова се нуждае от повече витамини. Те са трите „В“ – В1, В2 и В6. Те по свой път повлияват корените на космите – от тях да израства здрава коса. Излишно е да те съветваме с какво да се храниш, няма да успееш да си набавиш достатъчно от тези витамини.

Потърси таблетки с мултивитамини в аптеката и виж в етикета на тубичката да има тройката витамини В! А освен тях – важно е да има и микроелементът цинк. Той прави косата лъскава и красива. Впрочем, този микроелемент има и друго предимство. Той повишава качеството на секса и у двата пола. Имай го предвид, защото в някои ситуации може да ти е нужна не само красивата коса!

– И така, кажи „здравей!“ на лятото и вземи от него красива коса! – пожелава професор Кингсли.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *