Пешо Сумиста ял пердах в затвора!

Петър Стоянов - Сумиста

  Слух, че тарторът на бандата за поръчкови убийства „Килърите“ Петър Стоянов – Сумиста е бил пребит в килията си, обикаля подземния свят. Мълвата се понесе, след като гангстерът се появи с маска на лицето и с белези по тялото в съдебната зала в Шумен, където се гледа процесът срещу „фабриката за смърт“.

 Шампионът по сумо, който е сочен за лидер на групировката „Килърите„, отказа да разясни защо се явява на процеса с маска на лицето си, а съдебната охрана не разреши Сумис­та да бъде фотографиран. Според присъствалите на заседанието репортери по ръцете на Стоянов лича­ли белези, а планината от мускули и сланини трудно се придвижвала очевидно заради травми по крайни­ците.

 Пешо Сумиста е видимо отслабнал – за 2 години в ареста е свалил около 50 кила, а адвокатите му от­давна настояват, че ганг­стерът има здравословни проблеми. Всъщност отско­ро тарторът на „Килърите“ няма титулярен адвокат, след като преди месеци неговият защитник Найден Цолов бе лишен от права за срок от 6 месеца зара­ди дисциплинарни наруше­ния.

  Проблемите на Пешо Сумиста стартираха преди няколко месеца, след като той пробва да даде показа­ния, че поръчковите убий­ства са разпореждани не от него, а от Васил Костов –  Васко  Кеца. Стоянов твърди и друго – че един от хората, поръч­вали екзекуции, е свидетелят в проце­са Христо Ковачки.

 Заради огромното задкулисие по делото „Килъ­рите“ някои допускат, че е възможно Пешо Сумиста да е инквизиран в килията си по нареждане на енер­гийния олигарх.

 Петър Стоянов лежи в следствения арест в Шу­мен, а в началото на съ­дебния процес „Килърите“ често   разиграваше  „медицински“ етюди – припа­даше в залата, вдигаше кръвно и се оплакваше от всевъзможни болежки. Оказа се обаче, че Сумис­та е симулирал със съдей­ствието на шефа на ареста в Шумен Христо Христов.

 Той бе дисциплинарно уволнен, след като стана ясно, че давал специални медикаменти на Сумиста, с които той имитирал кри­зи и здравословни пробле­ми, за да се измъкне от ареста.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *