Внимание! Пастите за зъби са опасни?!

Пастата за зъби вредна  Ако по зъбите ви се появят кафяви или бели петна, не бързайте да посещавате кабинета на своя стоматолог. Това е най-практичният съвет, който бихте могли да получите, вместо да ръсите грешни пари за лечение, което се оказва абсолютно безсмислено.

Не се доверявайте и на лъскавите реклами, в които ухилени до ушите мъже и жени, показващи перфектни челюсти, ви убеждават в ползата на редовното миене на устната кухина, защото се оказва, че всичко е бизнес и аритметика.

В пъстроцветните туби се съдържат вредни за здравето химически вещества, които могат да предизвикат от рак до генетични увреждания.

Последните проучвания за „полезното“ действие на флуора са повече от потресаващи. Според статистиката 10 000 души умират годишно от рак, причинен именно от този невидим за окото йон. Над 80% от децата, живеещи в райони на земята, в които питейната вода се пречиства с флуор, страдат от флуороза или поява на кафяви, жълти или белни петна по зъбите, които се различават от традиционните кариеси. Съставката въобще не предпазва от кариес, макар че точно такова би трябвало да бъде предназначението й.

Ако се вярва на конспиративните теории по неин адрес, тя дори е смъртоносна.

Пастата за зъби вреднаДоказано е, че инжекция с 2-5 грама натриев флуор е смъртоносна доза за възрастен човек, флуорът, съдържащ се в тубичка среден размер, може да убие дете, ако пастата бъде употребена наведнъж.

„Това зъболекарите няма да ви го кажат, защото всички са заинтересовани да изкарват пари, да вкарват нови марки пасти за зъби. Истината е, че флуорът е опасен, макар че се съдържа и в земната кора под формата на газ. Използват го и растенията, и животните за съществуването си. Но при тях преработката му става по друг начин. За хората той е токсичен. Какво от това, че убива бактериите, като унищожава и здрави клетки. Храни се най-общо казано със захар и сладки неща. Той присъства във фруктозата, лактозата, глюкозата, захарозата, нишестетата. Така се стига до деминерализация на зъбите и тяхното поголовно рушене. Оказва се, че липсата на хигиена и нередовното миене на зъбите съвсем не са причина за кариесите, както се смяташе досега. Навремето дедите ни са ползвали ябълка за почистване на резците си. Просто са я хапвали след вечеря и това е било достатъчно да запазят зъбите за по-дълго време“, коментират запознати с качествата на отровния йон.

Най-шокиращото разкритие е, че флуорът прави хората глупави.

Доказано е, че този невротоксин понижава умствените способности на индивида, намалява възможността му за правилна преценка на личности, събития и факти. Прави езика ни по-груб, а общуването с приятели -изнервящо.

Пастата за зъбиИстинската история на флуора и неговото приложение в пастите за зъби бе описано в книгата „Флуорът – голяма заблуда“ на известния журналист от Би Би Си Кристофър Брайсън. В нея той надълго и нашироко излага тезата си за вредата му и колосалните печалби на фирмите, които го пускат за употреба, вкарвайки в заблуда гражданите, че правят нещо полезно за здравето си. Включени са и академични институции, допринесли най-много за рекламата на пасти за зъби в различните телевизии.

Особено внимание е отделено на налепите по зъбите, за които се препоръчват абразивните пасти – толкова полезни и при избелването, особено ако се търка прочутите три минути с кръгови движения по горните и долните ченета. Сините топченца, които често присъстват в тази субстанция, обаче се изготвят от калциев карбонат, т.е. кредата, с която шивачите очертават дрехите, преди да кроят.

Тя може да бъде червена, розова, лилава, че дори и бяла. Цветът в случая няма значение, важното е, че не става за профилактика, защото бавно надрасква зъбния емайл. Кредата в качеството си на груб абразив изтрива и шийката на зъба. Последиците са фатални. Стига се до изкуствени протези.

Хит са и антибактериалните пасти, при които също има уловка. Антибактериалната добавка често е триклозан – химикал, който унищожава микроорганизмите в устната кухина. Лошото е, че бактериите умеят да се приспособяват към триклозана и го правят безсилен в битката.

Пастата за зъби вреднаВ някои пасти за зъби има метронидазол и хлорхексидин, славещи се със спорна полза.

Обилната пяна, която пастите оставят в устната кухина, се дължи на натриевия лаурилсулфат (SLS). Неговата дълга употреба води до появата на широк списък от болести на очите, сърдечносъдовата система, че дори и рак.

„Трепачът на зъби обаче си остава флуорът. 90% от всички пасти на българския и на световния пазар съдържат флуор, но в различна концентрация. Най-често ползваното съединение на флуора е аминофторидът, но той почти винаги липсва дори в популярните марки, флуорът е несъвместим с евтините абразиви като калциевия карбонат, защото тогава няма никаква полза от него. Необходимите количества можем да си добавим от храни като ябълки, риба, чай. Но в заводски вариант флуорът може да бъде придобит чрез преработка на олово и арсен.

Така става опасен, защото атакува щитовидната железа, намалява имунитета и е много лесно да си вкараме някой грипен вирус. Уврежда и тъканите на мозъчната кора, може да предизвика деформация на костите. Последният хит е, че флуорът се прави дори от атомните бомби, които САЩ произвеждат. Далаверата била законно регламентирана в специален проект – „ Манхатън“, разказват стоматолози.

Те припомнят, че в началото на 80-те години на миналия век се смятало, че флуорът стимулирал растежа на костите и човек би могъл да повиши ръста си с няколко сантиметра, ако го ползва. Това обаче не се случило. Изследванията показали, че той превръща здравите клетки в ракови. Според специалистите флуорът в питейната вода предизвиква генетични увреждания.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Внимание! Пастите за зъби са опасни?!"

  1. доц. емилия илиева   23.11.2013 at 21:04

    Не ми е присъщо невъзпитаното говорене, но няма как да спестя на автора на тази публикация /КОЙ ЛИ Е ТОЙ???/, ОПРЕДЕЛЕНИЕТО. И ТО Е : НЕВЕЖЕСТВО!!!!ТЕЖКА И ФУНДАМЕНТАЛНА МЕДИЦИНСКА НЕГРАМОТНОСТ!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *