Още един атлет изхвърлен заради расизъм от Олимпиадата!

Мишел Морганела

Футболист от Швейцария бил помолен да напусне Игрите преди дни, заради заплашителен и расистки пост в мрежата относно южнокорейците. Коментарите на Мишел Морганела били публикувани часове, след като швейцарците загубили от Южна Корея. 

Според  шефа на олимпийския отбор от Швейцария, Джан Джили, постовете на Морганела били дискриминиращи, обидни и потъпкващи достойнстовото на хората от Южна Корея. Морганела е вторият играч, напуснал Олимпиадата, заради обидни изказвания в социалните мрежи, след гръцката състезателка на троен скок, Вула Папахристу. В Туйтър 23-годишният играч постнал след загубата с 2:1 от Южна Корея в неделя. Според него, корейците можело да „отиват да горят“ и ги нарекъл

twitter-a нa Мишел Морганела

„банда монголоиди“.  Разбира се по-късно осъзнал и признал грешката си, но уви.  Според Джили, играчът бил провокиран от други коментари на профила му, но независимо от всичко ще бъде изпратен у дома. От швейцарския отбор се опитали да установят контакт с корейците, за да се извинят лично. Оттам, обаче, отказват коментар по случая.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/8-KvZzT29mM

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *