От есента можем да работим легално във Франция!

Париж

Добрата новина е, че от септември тази година, българите и румънците ще могат да работят легално във Франция.  Тогава се очаква френският сенат да гласува проекторезолюция, която да отвори трудовия пазар за балканците.

Това заяви френската сенаторката от зелените, Алин Аршембо. Именно тя е и  вносителката на тази резолюция, призоваваща френското правителството да премахне незабавно  ограниченията за достъп на български и румънски работници до трудовия пазар, които би трябвало да важат до 1 януари 2014 година. Сенаторката се надява резолюцията да бъде подписана още в края на месец септември или поне в началото на октомври. Според зелената активистка, действително в момента има около четири милиона безработни французи, но

Емигранти във Франция

според нея, тяхното положение едва ли щяло да се промени, заради няколко хиляди източно европейци. Според Алин е по-добре българите и румънците да сключват официални трудови договори и да си внасят осигурителните вноски в социалната система. Така е и доста по изгодно за Франция, отколкото нашенците да работят на черния пазар и да не внасят нищо в хазната. Да си припомним, че за връщане на нелегалните работници французите харчат годишно над 6 милиона евро.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *