Откриха костенурки, умрели по време на секс преди 50 млн. години!

Костенурките

Това е първият път, когато останки от гръбначни са хванати в действие. Девет двойки „непослушни” останки са били открити в езерото Месел до Дармщат, Германия.

Счита се, че двойките, които по това време са извършвали полов акт са били обгърнати с отровен газ на дъното на вулканичен кратер.  Според учените костенурките принадлежат на вида Allaeochelys crassesculpta и анатомични сведения разкриват, че двойките са се състояли от мъжки и женски костенурки. Горните им черупки са достигали почти два метра на дължина и повече от метър на ширина, а мъжките са имали доста дълга опашка. Според учените вулканичните газове са били изпускани в езерото от време на време и са причинили смъртта на много животни, които са го обитавали, ето защо и много останки са открити в седимента.

Учените смятат, че костенурките от този вид са започнали копулация на повърхността на водата, но кожата им е започнала да

Allaeochelys crassesculpta

абсорбира отровните газове, докато са потъвали в прегръдката си. След това отровите от газовете са разградили органичната материя и те са се откопчили от прегръдката си едва на дъното на езерото. Преди 50 милиона години езерото е включвало много на брой по-малки езера, обградени със субтропични гори, пълни с разнообразни форми на живот. Докато в останалите се намират частични останки, то в Месел има значително количество цели останки, дори такива с кожа и пера. Тук влизат повече от 10 000 останки на риби, водни и сухоземни насекоми в различни цветове, малки бозайници като кончета джуджета, мишки, броненосци и прилепи. Открити са и останки на птици, главно хищни, крокодили, жаби, саламандри и други влечуги. Езерото Месел е обявено от ЮНЕСКО за Световно наследство през декември, 1995.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *