Откритие: Майчината кърма лекува СПИН !

Лекари бият ваксина на момченце, болно от СПИН

Майчиното мляко може да предпазва децата от вируса на СПИН, предполага изследване. Тестове върху мишки, инфектирани с ХИВ показват, че даже някои индивиди от потомството да са заразени с вируса чрез кърмата, тя също така има много силен антивирусен ефект.

Много от кърмените деца в риск, не се разболяват от СПИН, въпреки продължителното излагане. Д-р Виктор Гарсия от Университета в Северна Каролина, провел изследването казва, че то дава значителен поглед към удивителната способност на майчиното мляко да разрушава ХИВ и да предпазва от разпространяването му. Според него никое дете, което е кърмено не би трябвало да се инфектира с ХИВ, защото майчиното мляко осигурява добро изхранване и протекция от други инфекции, особено в районите, където липсва чиста вода. „Разбирането как ХИВсе предава на децата, въпреки защитния ефект на млякото ще помогне да затворим тази важна врата към разпространението на СПИН”.

Майчиното мляко предпазва децата от СПИН

Учените, провели изследване с генно модифицирани ”очовечени” мишки, които да могат да се заразяват със СПИН както хората. Когато на мишките им се дало заразено майчино мляко, те не се инфектирали.  Според учените тези резултати са много значими, защото показват как майчиното мляко може напълно да блокира оралното предаване на двете форми на ХИВ, открити в кърмата на инфектирани майки- вирусни частици и инфектирани с вируса клетки. Това опровергава хипотезата „Троянски кон”, според която ХИВ в клетките е по-упорит срещу защитните сили на тялото, отколкото ХИВ във вирусните частици.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *