Остров Якушима – един фантастичен свят!

Остров Якушима

  Остров Якушима е приказен в буквалния смисъл на думата. Древните му гори са се запазили непокътнати повече от 5000 години. Дебелите килими от мъх, горите, обвити в мистериозна мъгла и криволичещите млечни потоци, създават усещането за едни друг фантастичен и мистериозен свят. Когато вървиш по тесните извити като дълги змии пътеки, имаш сюрреа-листичното чувство, че под носа ти ще прехвърчи възмутен елф или някой разгневен гном ще те ритне по пищяла. Ако наистина има място, където феите, еднорозите, троловете и леприкорните живеят в примирие – това е Якушима.

Този остров е едно от природните чудеса не само на Япония. Той е световно Чудо с главно Ч. Горите му са известни с гигантските си кедрови дървета, някои от които са на няколко хиляди години. Те растат на 800 и 1600 метра надморска височина. Всеки един от хилядолетниците има свое собствено име и се смята за свещено. Най-старият кедър се казва Джомон Суги и е на близо 4000 години. Обиколката на дънера му е около 17 метра. Той живее в гората Яку, която се посещава от близо 300 000 туристи годишно. Неговите братя са също гигантски по размер и впечатляващи с причудливите си форми. Ручеите, бързеите и потоците, заобикалят огромните мъхести камъни като ги обвиват в бял, тежък като сметана воал. Някои от планините на острова са високи над 2500 метра“. Тук живеят редки животински видове като маймуните яказуро, сърните якушика и енотите тануки.

Бреговете представляват пясъчни морски плажове, които се врязват в зелените планини. Туктам се виждат хаотично отрупани големи камъни, които сякаш са изпаднали от джоба на някой великан. Именно в нишата между плажовете и горите намира покой и гнезди застрашената от изчезване гигантска морска костенурка. В непосредствена близост до океана има и множество топли минерални извори които туристите използват като естествени джакузита. Флората на Якушима е също невероятна. Като изискана японска икебана, тя съчетава растения от тропиците, субтропиците, а във високите планински части и субарктични видове.

Красотата на малкия остров е вълшебна. Това е място, където можеш да се приютиш в невероятните извивки на кедровите коренища и да се разплачеш от съвършенството около себе си, което само природата може да извае.

 

Хотели, обвити в мъх

Хотели на остров Якушима

Якушима е малък остров, който може да се обиколи за три часа, но за да се наслади човек на красотата му, са необходими седмици. През 1980 г. той e обявен за биосферен резерват от ЮНЕСКО.

Тъй като е посещаван от хиляди туристи, на острова има и много удобства. Ресторантите, хотелите и баровете са разположени стратегически, за да предлагат комфорт и развлечения, без да нарушават природната хармония. До острова се стига по въздух или по вода.

Редовни полети се изпълняват от и до Кагошима от малкото летище на острова, а ферибот има четири пъти дневно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *