Основателят на Apple Стив Джобс е жив!

Стив Джобс

  Стив Джобс не е мъртъв!  Това твърди настоятелят на будисткия храм Дхаммакайа в Банкок Пхра Чейбул, съобщава ексклузивно новинарската агенция http://asiancorrespondent. com.

Една от най-влиятелните личности в историята на човечеството – Стив Джобс, почина от рак през октомври 2011 година на 56-годишна възраст. Според тайландски будисти обаче, духът на основателя на Apple изобщо не е напускал пределите на планетата Земя. Според будистите Джобс вече е претърпял прераждане и живее отново на земята – този път като войн философ.

Пхра Чейбул обяснява, че след смъртта си Стив Джобс се е преродил като едно свръхестествено същество със особени познания в областта на изкуството и науката. По думите му в момента Стив Джобс е много по-млад и по-висок. След последното си прераждане Джобс е на 35 години, има прекрасна коса на главата и забележително телосложение. Настоятелят на един от най-големите будистки храмове дори разпространи снимки на тялото, което Стив Джобс избрал да населява след смъртта си.

Неслучайно именно будистите коментират прераждането на основателя на Apple. Джобс беше ревностен привърженик на будистките вярвания. Той приел религията в началото на 1970 г. по време на пътуване до Индия, което организира след като напуска Либералния колеж за изкуства в САЩ. Джобс се връща в родината си с традиционни индийски дрехи и бръсната глава. Именно поради това наскоро се обръща към будистите по електронната поща инженерът от Apple Тони Цян, като задава въпроса, къде се намира сега бившият му шеф. Съвсем неочаквано отговор получава от настоятеля на Дхаммакайя в Банкок.

Според Пхра Чейбул, това изобщо не е първото въплъщение на Стив Джобс. В своя минал живот той е бил вече в тялото на световноизвестен инженер – строител на канали, както и архитект, съграждал будиски религиозни храмове. На практика войнът философ и ръководител на Apple са едни от последните стъпки на Стив Джобс към щастливия живот в рая. След като премине последното си прераждане и се озове в мястото на вечно блаженство геният ще може да се осланя на 20 верни небесни служители, които да изпълняват всяко негово желание на мига.

Идеята за прераждането на Джобс привлече освен стотици хиляди поддръжници и немалко гневни критици. По думите им настоятелят на храма, просто иска да провокира внимание към себе си, за да увеличи своето паство и да привлича непрестанно финансиране.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *