Олигархът Младен Мутафчийски си построи гробница приживе!

Младен Мутафчийски

  Олигархът Младен Мутафчийски държи палмата на първенството по маниакалност с помпозната гробница, която си издигна приживе в частното гробище “Св. Архангел Михаил”.

Още преди две години и половина в пресата бе публикувано разкритие, че бившият оръжеен търговец е започнал строителството на собственото си вечно жилище в Бояна.

Кредитният милионер, осветен неотдавна като доносник от Държавна сигурност с агентурен псевдоним Михайлов, е решил да смаже конкуренцията и в отвъдното. Гробницата е изпълнена в няколко цвята гранит, а четири лъва от патиниран бронз са натоварени със задачата да пазят спокойния сън на бъдещия си обитател. Между тях са разположени ангелчета и други скулптурни елементи на непреходния кич, съпътстващ скучното всекидневие на богаташите. Автор на лъвчетата и ангелчетата е столичният скулптор Благовест Апостолов. Пред познати той е споделял, че Мутафчийски е стиснат и често не си плаща масрафа. „Много опасен човек е и недай боже да си му на мушката. Чакал съм го с месеци, а понякога напразно, да си получа парите от поръчките. Никога обаче няма да тръгна срещу него и да му търся сметка, защото ме е страх“, е заявявал Апостолов пред свои познати.

Бившият доносник броил 130 000 евро за луксозната прищявка

Лъскавото съоръжение се оценява на стотици хиляди по времето, когато повечето българи изнемогват от непосилни сметки и цени. „Такива наглеци като Мутафчийски ограбиха държавата. Лакомията им не свършва на земята, но искат да са лъскави и на оня свят , коментират възмутени граждани, които са виждали паметника на суетата в частното гробище. Младен Мутафчийски бе разследван за източване на курорта Слънчев бряг от правителството на Бойко Борисов. Изведнъж обаче на министъра на икономиката Трайчо Трайков някой му нареди да се спре проверката. Сега видният масон и търговец на оръжие отново ще попадне под ударите на закона. Според непотвърдени данни олигархът е натрупал десетки милиони в сметки и офшорки. Мутафчийски е приятел с Младен Михалев-Маджо и мнозина подозират, че двамата са в комбина. В компании олигархът се е фукал с Маджо и дори си е позволявал да заплашва трети лица с боса на СИК.

Другият му приближен е специалистът по черен пиар Огнян Стефанов, по-известен с агентурния си псевдоним от ДС Академик. Стефанов и Мутафчийски лъснаха с рекордния договор, чрез който бяха източени крупни суми от Слънчев бряг в маргинален сайт, а оттам в джобовете на двамата.

В лъскавия курорт олигархът има няколко хотела. Един от тях пази скулптурата на фалос, изработен от личния автор на милионера – Благовест Апостолов, който му е направил още десетки градински паметничета за жълти стотинки.

От чудене къде да си харчи милионите бившият агент Михайлов ги хвърля за гробница. Странното вложение обяснява с това, че строежът на гробниците на египетските фараони започвал още от раждането им. Логиката подсказва, че този мъж, който на стари години ходи с папагалски дрехи и диамантени обеци, не намира необходимия душевен баланс, смятат разтревожени психиатри.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *