Нови четирима напуснаха ДСБ, бягат при Меглена Кунева

Прошко Прошков

  Огромна кадрова драма взриви ДСБ.

Четири от считаните за млади надежди на партията ДСБ – Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин, обявиха, че прекратяват членството си в партията на Иван Костов. И четиримата заемаха високи постове във формацията и бяха част от гръбнака й. С напускането им ДСБ направо се разпадна. В декларация до медиите младите лъвове обясниха мотивите си.

„През 2011 г. в кампанията за кметските избори в София ние се опитахме да предложим политика от ново поколение, политика, която да е в крак c времето а не изгубена в прехода. Това усилие срещна съпротивата на апарата на ДСБ, който направи всичко възможно тези избори да бъдат провалени“, обясняват бунтарите. И допълват, че в началото на 2012 г. се опитали да повдигнат дебат за случващото се в ДСБ и десницата, но им било отговорено, че вече няма да се „инвестира“ в тях. „Никога няма да приемем който и да било да представя нашето участие в политиката като своя инвестиционна програма. Обидата от тази метафора и от лекотата, с която беше произнесена от лидера на ДСБ, не ни дава никакво основание да продължим да бъдем част от политическата сила, която преди осем години учредихме“, обобщават четиримата бивши вече съратници на Командира.

Даниел Митов

  От писмото им се разбира, че проблемите между тях и ръководството на ДСБ не са от вчера. От реакцията на шефовете на партията пък стана ясно, че изобщо не са очаквали такъв дързък ход. За вчера по обед бе насрочена регулярната пресконференция на ДСБ. След като още сутринта стана ясно, че Даниел Митов напуска, Командира и сие мигновено отмениха срещата с журналистите и престанаха да вдигат телефоните си. Неофициално обаче източници от партията на Костов заявиха, че четирите им млади надежди са напуснали, защото предпочитат да преминат към формацията на Меглена Кунева. Пак неофициално хора от обкръжението на Кунева потвърдиха това.

Прошко Прошков наскоро скандално напусна ръководството на ДСБ, като заяви, че цялата партия полагала усилия, за да могат пет-шест „стари муцуни“ да станат депутати. Христо Ангеличин и Петър Николов вече виждали бъдещето си в сдружението „България на гражданите“. Голямата изненада бе решението за раздяла с ДСБ на Даниел Митов. „Може би е осъзнал, че вече с нищо не може да помогне на партията“, коментираха от Костовата формация, без дума да обелят за критиките на недоволния квартет към ръководството на ДСБ.

 

Кои са бунтарите

Даниел Митов: досегашен зам.-председател и член на националното ръководство на ДСБ в периода 2007 – 2012 г.

Петър Николов: член на националното ръководство на ДСБ в периода 2009 – 2011 г., бивш съветник на Иван Костов.

Прошко Прошков: член на националното ръководство на ДСБ в периода 2011 – 2012
г. и кандидат за кмет фия на изборите през на миналата година.

Христо Ангеличин: член на софийското ръководство на ДСБ в периода 2008 – 2012 г.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *