Николай Урумов метнал пъпчето на щерка си в театър „Ла Скала“

Николай Урумов с дъщеря си Далия

  Актьорът Николай Урумов се хвали, че лично е хвърлил пъпчето на дъщеря си в двора на Миланската скала. Това се случило преди 18 години.

Кадърът на Народния театър имал за задача да хвърли пъпчето, където и да е, само да е в Италия. Заръката била на жена му. Той пък си казал, че щом ще е в Италия, трябва да е единствено в знаменития театър „Ла Скала“. Урумов даже документирал вълнуващия момент.

Магичната сила на поверието сякаш започва да се сбъдва. Дъщерята на актьора се ориентира към пеенето. Тази година тя ще кандидатства в Музикалната академия, специалност „Оперно пеене“. Известният татко направи още едно заклинание за успех на наследницата си. Той нарече тя да пее в изисканата опера в Сидней. Актьорът го направи пак в реално време и „от мястото на събитието“. Стоейки пред най-модернистичната сграда на оперен театър в света, българинът тайно помечтал един ден дъщеря му да пее на същата сцена.

Урумов бе в Австралия съвсем наскоро и дори там посрещна 50-ия си рожден ден на 6 юни. Актьорът бе гост на българската общност и я зарадва с различни откъси от свои спектакли, обединени под името „В театралния свят на Николай Урумов“. Пред 250 наши сънародници, стекли се на арт вечерта, актьорът обира най-много овации с превъплъщенията си в Бай Ганьо.

„Изкарах незабравимо. Не съм празнувал специално рождения ден. Пътуването бе най-големият подарък за мен“, споделя чукналият 50 театрал.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *