Николай Младенов се сбогува с външно министерство

 Николай Младенов ще на­пусне Външното министер­ство до няколко месеца шушукат различни източници.

 Според тях той бил за­губил доверието на амери­канците. Причината е сделка с оръжие за арабска страна. Тя била направена по време­то, когато Николай Младенов беше министър на отбрана­та. По-скандалното е, че в сделката участвали високо­поставени чиновници, негови подчинени. Оттеглянето на Младенов от Външното министерство щяло да бъде маскирано като преминава­не на работа на висока по­зиция в Европейската коми­сия в Брюксел, допъл­ват източниците. Споредтях в края на го­дината Бъл­гария  вече ще има нов външен министър. 

 Междувременно бившият шеф на Външно Соломон Паси се е разтичал да търси работа за съпругата си Гергана. Според запознати тя отново се е прицелила в министерски или поне зам.-министерски пост. В момен­та Гергана Паси се грижи за бебето си Давид, но често може да бъде срещната по коктейли и други светски събития. Семейство Паси са редовни посе­тители и на пиано бара столичния квартал „Из­ток“. В края на февруари Соломон Паси е засечен да излиза от кабинета на премиера Борисов.

 Точно по същото време бившият външен министър обяви публично, че има на­мерение да прави „нещо по-голямо от партия“. В няколко интервюта шефът на Ат­лантическия клуб обясни, че имал визия за добро и дългосрочно управление. Програмата му включвала икономическото развитие на страната, позиционира­нето й в ЕС и НАТО, както и отношенията с големите фактори в света.

 Паси упорито отрича, че ще прави нова партия, но в същото време обяснява в медиите, че върху основата на НДСВ може да се изгра­ди нещо много по-голямо. Засега с проектите му били запознати само две дами -съпругата му Гергана Паси и шефът на НДСВ Христина Христова.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Николай Младенов се сбогува с външно министерство"

  1. Комаров   08.10.2012 at 12:28

    Гергана Паси – бебе Давид /изконно българско име/
    Николай Младенов – бебе Сара /друго изконно българско име/

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *