Никакви извинения! Само 2.5 минути интензивни упражнение горят 200 калории

Гимнастика

Ако обичайното ви извинение е липсата на време, значи имаме лоша новина. Интензивните упражнения за две и половина  минути на ден горят около 200 калории, според учените в Колорадо.

Те измерили разхода на енергия  на група мъже в два различни дни – на единия хората гледали телевизия, а на другия правили интензивни упражнения. Интензивните упражнения изисквали максимум усилие за работа на тялото. Теорията е, че бързото изразходване на енергия при спринтиране е по-ефективно от джогинга за дълъг период.

За да определим колко калории можем да изгорим със спринта, учените изследвали петима здрави мъже на възраст 25-31 години. В продължение на 3 дни те яли достатъчно количество храна с изчислен енергиен прием. След това, те прекарали един ден пасивно, гледайки телевизия и извършвайки упражнения. Това включвало въртене на педалите на колело с най-голямо съпротивление за 30 секунди по пет пъти, следвани от  4 минути почивка. По време на дните със спринт, хората изгаряли допълнително 200 калории, въпреки само 2.5 минутната продължителност.

Никакви извинения

Според учените, много хора започват с упражненията, но просто не могат да продължават дълго, като се оправдават с липсата на време. Сега те биха могли да правят упражнения за по-малък период и да се придържат към режима.

То този начин няколко пъти в седмицата могат да ни помогнат да свалим килограм  – два, които много от нас качват по време на годината. Официалните наръчници предлагат да се правят упражнения със средна натовареност 150 минути или интензивни за 75 минути на седмица, но все още много малко хора могат да си го позволят.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/R1CV3BXnzwk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *