Не дават на Тошко Върбанов от “Ако зажалиш”, ефир за пенсионерско предаване

Тошко Върбанов

  “Обади се утре“, „Ние ще помислим и ще те потърсим“, „Някой ден, ама по-нататък“, на тези думи се наслуша Тошко Върбанов – един от най-обичаните от пенсионерското войнство изпълнители.

Той е харесван не само като изпълнител на стари градски песни, но и като партньор на Бони Милчева в предаването „Ако зажалиш“. От него той си тръгна със скандал, след като телевизия „СКАТ“ го обиди. Певецът има концепция за ново предаване, посветено на белокосата публика, но нито една частна телевизия засега не е проявила необходимото уважение към идеята да се направи нещо и за зрителите над 50-60-годишна възраст.

„Та това са над 2 милиона зрители. Тях кучетата ли да ги ядат!“, пали се Върбанов. В провинциален град пък общински съветник отрязал старите градски песни от афиша на културната програма. „Те са чалга!“, аргументирал се „мъдро“ властникът.

Наскоро Тошко Върбанов участва като композитор във фестивала орчиво“ наблягат златният кос“. Ей така, да му олекне от простотиите, дето ми заобикалят.

Ha младини Тодор Върбанов свири в състава на Емил Димитров, пее и в „Диана Експрес“. Когато не пее стари градски песни, по навик се облича като рокаджия

Другият му отдушник е възстановяването на известния му в края на 80-те дует „Сладко и горчиво“, който тогава изпълнява модерни мелодични песни. Сега те порастват в трио – с дъщерята Полина Петрова, която свири на контрабас и внася изключителна атракция в групата. Мъжете са пак същите – Тошко и колегата му Васко Василев – Дъмпера. Концертните им участия винаги минават на ура. Най-скорошното е на 25 април в арт клуб „Жреци на музите“ в Студентски град.

Тошко е от малкото певци в естрадата, който е щастлив да работи с детето си. „Поли от дете е много лъчезарна, весела и усмихната. Спомням си, че композирах песен на пианото, тя не пропускаше да дойде до мен и да не попеем двамата. Понякога се дразнех, но дете е. Веднъж, пеейки в унисон, й казах – тук си малко нисичка, имах предвид тонално. Започнахме отново да пеем и изведнъж усетих как тя порасна с 5 см. За да компенсира това, че съм казал „ниска“, бе се изправила на пръсти.

Пътувайки с колата при родителите ми в провинцията Поли постоянно пееше. Когато движението бе натоварено, й казвах да млъкне малко. Отговорът бе: „Да искаш да наследиш баща си и той да не ти позволява!“. Опитваше се да ме засрами. И естествено, след минутка сърдене продължаваше да пее“, разказва любимецът на златната възраст.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *