Невероятни съвпадения бележат живота на Луи XIV, Марк Твен и Джеймс Дийн

Марк Твен

  Обикновени съвпадения в живота стават не рядко. Невероятните сходства обаче предизвикват недоумение и недоверие от векове. Те развихрят фантазията на хората и ги карат да търсят различни обяснения. Всеки намира своя теория за необяснимите сходства, но нито един учен до момента не е успял да ги обясни. Едно от най-изумителните съвпадения е свързано с Марк Твен и Халеевата комета.

Световноизвестния писател е роден през, 1835 г, в деня, в когато тя преминава близо до Земята. Твен умира през 1910 г, точно когато Халеевата кометата се появява отново близо до Слънцето и се вижда от нашата планета. Великият класик предвижда това съвпадение година преди да почине. През 1909 г. той пише: “Дойдох с кометата и ще си тръгна с нея“.

Друга история, достойна само за перото на Стивън Кинг, е прокълнатото „Порше“ на Джеймс Дийн.

„Живей бързо, умри млад“, е девизът на кинозвездата от 50-те години на миналия век. Той катастрофира в спортната си кола през септември 1955 г. След трагичната смърт на 24-годишния актьор автомобилът му продължава да носи лош късмет. Когато го изтеглят Фаталното „Порше от местопроизшествието, моторът пада върху един от работниците и раздробява краката му. Същият двигател и скоростната кутия на поршето са купени от двама любители на бързите скорости. Мъжете се записват за участие в местно рали. По време на състезанието и двамата катастрофират и умират на място.

Джейм Дийн

Фаталната кола е възстановена като част от музея, планиран да бъде създаден в чест на Джеймс Дийн. Гаражът, в който тя била ремонтирана, изгаря до основи няколко месеца по-късно. Година след смъртта на актьора поршето е изложено в Сакраменто, Калифорния. То пада от пиедестала и чупи таза на близкостоящ младеж. След инцидента организаторите на изложението решават да върнат експоната в Лос Анжелис. По пътя автомобилът пада от автовоза и се забива във витрина на магазин. След този пореден инцидент със зловещата кола, тя е заключена в склад в Холивуд. Четири години по-късно, през 1959 г., мистериозно се разпада на 11 парчета.

Стара китайска поговорка гласи, че отмъщението е ястие, което трябва да се консумира студено.

Закъсняло правосъдие достига тексасеца Хенри Зигланд. По неизвестни причини през 1883 г. той разваля годежа с дългогодишната си приятелка Мери. Момичето се самоубива от мъка. Покрусеният от смъртта й брат Джон нахлува в къщата на Хенри. Открива го в градината и стреля по него. Куршумът минава близо до главата на Зигланд, ранява го в лицето и се забива в близко дърво. Убеден, че е убил изменника, Джон слага край на живота си. Няколко години по-късно Хенри решава да се отърве от дървото, което му напомня за неприятната случка. Той слага няколко пръчки динамит и го взривява. Куршумът, останал в дървесината, излетява и пробива главата на бившия годеник.

Крал Умберто I

Подобни необясними случки могат да се родят само в главата на основателя на детективския жанр в литературата – писателя Едгар Алан По. Между известните му книги е „Историята на Артър Гордън Пим“.

В нея се разказва за четирима оцелели членове на потънал кораб. Те дълго се носят в океана на спасителна лодка без храна и вода. Накрая решават да убият и изядат шафнера – младеж на име Ричард Паркър. Години по-късно, през 1884 г, потъва корабът „Миньонет“. При корабокрушението четирима мъже от екипажа успяват да се спасят с лодка. Те също убиват и изяждат шафнера. Името на момчето е същото като в романа – Ричард Паркър.

Невероятно съвпадение е и историята, разказвана в Италия и до днес, за двойника на крал Умберто.

По време на своя обиколка из страната монархът спира в градчето Монца. Въпреки многобройните покани за обяд той решава да се нахрани в малък ресторант. Когато разбира кой е влязъл, собственикът лично отива да вземе поръчката на височеството. В момента, в който той излиза от кухнята свитата на краля замръзва от изненада. Приликата между Умберто и шефа на ресторанта е потресаваща. Кралят кани двойника си на масата и те откриват и други невероятни сходства по между си. И двамата са родени на 14 март 1844 г. Жените им носят името Маргарита. Заведението в Монца отваря врати в деня на коронацията на Умберто I. Подобно на момчетата от „Принцът и просякът“, двамата се сближават и стават приятели. В продължение на няколко години те се срещат в малкия ресторант и прекарват времето си в дълги разговори. На 29 юли 1900 г. по време на улична престрелка двойникът на краля е убит случайно от заблуден куршум. Същият ден самият монарх е застрелян от анархист.

Крал Луи XVI

Лош късмет има и френският крал Луи XVI. Персоналният му астролог го предупреждава да внимава на всяко 21-во число.

Луи приема предсказанието сериозно. Всеки месец на 21-ви той прекарва заключен в покоите си. По време на френската революция, на 21 юни 1791 г., той и семейството му са арестувани в град Варен. Същата година, на 21 септември Франция е обявена за република.

Луи XVI е гилотиниран на 21 януари 1793 г. Уникален каламбур става в Грийнбери Хил, Лондон.

Трима мъже са екзекутирани на 26 ноември 1911 г. за убийството на сър Едмънд Бери Годфри. Бесилките са издигнати на хълма Грийнбери Хил. Имената на убийците са Робърт Грийн, Хенри Бери и Лорънс Хил или Грийн-Бери-Хил.

Най-невероятната история за еднояйчните близнаци е документирана в Охайо, САЩ. През 1972 г. две бебета са изоставени на прага на църква. Осиновяват ги хора от два съседни града. Без да се познават, и двете семейства кръщават своето с името Джеймс. С това съвпаденията обаче едва започват. Двамата братя стават полицаи и в свободното си време се занимават с дърводелство. Сключват брак с жени на име Линда. Раждат им се синове, които са кръстени Джеймс Алан. Близнаците се развеждат в една и съща година и отново се женят. Вторите им съпруги също имат еднакви имена – Бети. Всеки от братята има куче – Той. Всички тези съвпадения в живота на двамата братя се разбират 40 години по-късно. Близнаците се откриват един друг в сайт за осиновени деца, които издирват биологичните си родители.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *