Наказват близката до Цветанов съдийка Петя Крънчева

Цветан Цветанов

  Цветан Цветанов прати хабер на Висшия съдебен съвет (ВСС), че няма нищо против близката до семейния му кръг Петя Крънчева да бъде наказана. Според упорити слухове из съдебните кулоари премиерът Борисов е натиснал заместника си да се оправи с магистратите, защото го смятал за отговорен за убийствените критики срещу правителството в доклада на ЕК. Цветанов не послуша началника си „подопечните“ му съдии да отменят наказанието на Мирослава Тодорова, с което си навлякъл гнева му.

Разрешението за санкционирането на Крънчева всъщност бе изпросено от журналист, който попита вътрешния министър защо ВСС не прилага „еднакъв аршин“ при наказанията на магистрати и няма ли да бъде наказана Крънчева за много по-големи пропуски от уволнената Мирослава Тодорова. Шефът на МВР отговори „Ама, разбира се!“, с което дигна бариерата пред правителството на съдебната власт да действа.

Петя Кранева

ВСС веднага реагира и реши да предложи на Инспектората да провери цялата дейност на Крънчева. Поводът е прекратеното по нейна вина заради изтичане на давност обвинение срещу Павел Тренев и Димитър Димитров-Шашмата. Те са подсъдими за изчезналите 6 млн. долара на Майкъл Чорни от Централна кооперативна банка.

Съдийката Крънчева нашумя миналата седмица с разкритието, че е подправяла датите на съдебни дела, което според нейни колеги е изключително тежко провинение, защото е довело до отказ от правораздаване поради давност.

Случаят със съдийката е пряко доказателство за кадруването на Цветанов в независимата по конституция съдебна власт, коментират гневни магистрати. Крънчева е назначена от ВСС по изричното настояване на Владимира Янева, председател на Софийския градски съд (СГС), за нейна заместничка. От своя страна Янева се издига до поста шеф на СГС с личната протекция на вицепремиера Цветан Цветанов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *