Най-умното шимпанзе се казва Наташа!

Наташа

Понякога е трудно да възприемем, че някои животни имат свой характер, но и те са като хората. Едно такова животно, гордеещо се с особената си индивидуалност е Наташа, гениално шимпанзе, описано от учените като „изключително” .

Уникалните й способности отдавна са забелязани от гледачите й, а сега и учените потвърждават със серия от тестове, че Наташа е по-умна от останалите примати. Тя е жител на парка Ngamba Island в Уганда и нейната интелигентност е била публично призната по-рано тази година.

Маймунката привлякла вниманието на персонала на зоопарка, след като показала няколко трика, като пръскане на посетителите с вода. Освен това, няколко пъти е успяла да избяга от клетката си, оградена с електрическа ограда, след като е хвърляла клонки, за да провери дали тече ток или не.

Изследователите са подложили няколко обитатели на зоопарка и Наташа на системни тестове, за да установят техните умения. Те включвали намирането на скрита храна, използване на инструменти и други индикатори на това как животните контактуват със заобикалящия ги свят.

Ngamba Island в Уганда

Наташа изпреварила значително събратята си в тестовете. Въпреки ,че учените са убедени, че има йерархия на интелекта при шимпанзетата, те не са способни да определят отделните качества, които правят животното умно. Те считат, че Наташа просто има късмет да е придобила няколко умения, които включват способността да си служи с инструменти и бързо да заучава.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/7Orycj-VEHU

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *