Най-страшното „Влакче на ужасите“ (снимки и видео)

Gelmer Funicular Handeck Bridgе

Първообразът на страшните панаирджийски влакчета се намира в … Швейцарските Алпи. Ако си падате по страшните влакчета на ужасите , непременно трябва да се повозите на Gelmer Funicular Handeck Bridgе.

Това е едно от най-старите и атракциони в Европа. Наречен още „дяволското влакче” неговата дължина е цели 5 километра- спиращи дъха възвишения и падини. Онези, които търсят адреналин определено ще го получат тук.

Градиента на наклона е цели 106 % което прави това влакче най-стръмната въжена линия в Европа. Първоначално линията е била построена за транспортиране на тежки строителни материали, необходими  за изграждането на местния язовир Гелмер, а днес въжената линия е преустроена да вози търсещи приключения туристи като ги изстрелва от 200 метра надморско равнище, до цели 1860 метра.

Влакче на ужасите

А след като се изкачите горе, можете да се насладите на  разходка около тюркоазено зеленото езеро или да си направите екскурзия пеша до хижа Гелмер. Все пак, ако искате да се повозите на най-страшното влакче на кошмарите в света, просто си купете билет до Перник от Централна Гара София. БДЖ ви гарантира сигурно покачване на адреналина!

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/HBNn8xR8JYQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *