Кристиано Роналдо – най скъпият футболен играч!

Кристиано Роналдо

  С наближаването на зимата все повече започва да се говори за трансфери. Ако в България това веднага се асоциира с привличането на евтини африканци, бразилци и играчи от вторите западноевропейски дивизии, то в Европа трансферният период означава харчене на стотици милиони. Босовете на топ отборите се надпреварват кой ще се изръси повече, като парите в случая нямат значение.

Маниак на темата „нови играчи“ е руският милиардер Роман Абрамович.

Фернандо Торес

Собственикът на „Челси“ се опитва да купи всичко, което е с етикет „звезда“, само и само неговият тим да стане хегемон в Англия. Само през лятото той да харчи 66 милиона паунда за покупката на тирима рачи – братята белгийци Еден Азар и Торган Азар, бразилеца Оскар, както и Марко Марин от „Вердер“ (Бремен). Няколко месеца по-рано на „Стамфорд Бридж“ подобриха рекорда за най-скъп трансфер в Англия, като платиха 50 милиона паунда на „Ливърпул“ за нападателя Фернандо Торес.

26-годишният испански национал подписа договор за пет години и половина с „Челси“, като до края на престоя си ще добави в банковите си сметки около 26,5 млн. паунда. Въпреки това обаче той все още не може да се превърне в основна фигура за „сините“ .

Зинедин Зидан

Единственият клуб, който е давал и продължава да дава повече пари от „Челси“ за нови футболисти, е „Реал Мадрид“. През 2009 година президентът на тима Флорентино Перес осъществи най-скъпия трансфер в историята на световния футбол. Той извади рекордните 93 млн. евро за звездата на „Манчестър Юнайтед“ Кристиано Роналдо. Въпреки огромната заплата, която му предлагаше, нападателят дълго се колеба дали да обърне гръб на Алекс Фъргюсън. В крайна сметка се изкуши от офертата и премина при „белия балет“, където стана основен конкурент на Лео Меси в Примера. При идването му в Мадрид Флорентино Перес постави клауза в договора на играча. В нея пише, че всички отбори, които искат да го купят, преди да му изтече договорът, трябва да извадят 1 милиард евро Това го прави непродаваем, докато договорът му важи.

Луиш Фиго

С привличането на Роналдо кралският клуб подобри друг рекорд, който отново е свързан с техен трансфер. През 2001 година те привлякоха от „Ювентус“ легендата Зинедин Зидан за 66 млн. евро. С него в състава си „Реал“ има едни от най-успешните години в своята история.

От тогава до сега, фигурата на Флорентино Перес е свързана с най-гръмките трансфери. В периода 2000-2006 г. той докарва на „Бернабеу“ всички тогавашни звезди на световния футбол. От вечния враг „Барселона“ за 61 млн. е взет Луиш Фиго. Крилото е сред малцината играчи, защитавали цветовете на двата гранда. От италианския „Интер“ пък Перес привлича най-добрия нападател тогава – Роналдо Феномена. Бразилският национал подписва с „Реал Мадрид“ за 40 млн. евро и продажбата на фланелки с неговото име чупи всички рекорди за продажби още в първия ден.

През 2003 г. към състава се включва и Дейвид Бекъм. Тогава сърцата на милиони привърженици на „Юнайтед“ са разбити, след като, обиден на шефовете, той напуска тима на Алекс Фъргюсън и се присъединява към звездния отбор на „Реал“, в който играе до 2007 г.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *