Митьо Очите стана земеделец, отглежда биодомати и краставици!

Митьо Очите

  Старите мутри масово се регистрират като земеделски производители, установи журналистическа проверка.

Доскоро познати като рекетьори и наркотрафиканти, днес те лъскат имидж с обработка на земя и отглеждане на животни по примера на „картофения бос“ Константин Димитров – Самоковеца.

Най-видният представител на ъндърграунда от близкото минало, който вече е фермер, е Николай Цветин – Близнака. Дълги години той е вицепрезидент на ВИС-2 и доверено лице на боса Жоро Илиев.

През август 2005 година Главния е убит от снайперист в собственото си заведение в Слънчев бряг след мач на „Локомотив“ (Пловдив).

Димитър Вучев - Демби

Веднага след това Цветин изпада в депресия спомнят си хора от антуража на Георги Илиев. Тогава той се зарича да скъса с миналото си в мутренските среди и да започне отначало. Цветин знае, че няма лидерските качества на Жоро Илиев и не може да контролира останките от империята му. Веднага след смъртта на боса наркобизнесът е иззет от Къро и Таки, а точно 3 месеца след убийството Цветин става… земеделски производител.

Той наема работници и ниви. Отглежда дини и пъпеши които пласира на вътрешния пазар, но напоследък бил занемарил тази дейност. Съпругата му Габриела продължава да е сред най-близките приятелки на вдовицата Мая Илиева и дори придобива фирмата й „Селф соф“, която беше собственик на басейна в Борисовата градина.

Друг емблематичен пример за мутра земеделец е Митьо Очите. Още през 2005 година, когато фермер става и Николай Цветин, Очите регистрира фирмата „Агро стил“. След това бандата му е разбита и през 2007 година е арестуван и осъден с още 17 души за разпространение на наркотици. Дружеството му обаче продължава да действа. От затвора бившия лейтенант на ВИС-2 по морето давал указания на съдружника си как да върти бизнеса, фирмата им се занимава с отглеждаме на биодомати и краставици.

„Регистрират се като земеделци, за да имат оправдание за парите си. Това се превърна в масова практика през 2005 година, когато стана ясно, че Европейският съюз ще финансира земеделието ни. Но те не успяха да се впишат в картината на истинския земеделец и си останаха дребни риби в този бизнес“, разказва предприемач от този бранш.

Още един висаджия от близкото минало се занимава с фермерство – Димитър Вучев – Демби, който е свидетел срещу Златко Баретата и е негов враг номер едно. Той отглежда зайци чрез фирмата си „Дядо Мраз 681″, но легалният му бизнес явно не върви. Както вече бе писано преди няколко месеца, фирмата му за зайци е запорирана заради дълг от 1200 лева към бюро за бързи кредити.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *