Мистериозно каменно същество на 4000 години откриха в Русия!

конструкцията

С четири крака и два еленови рога, тази невероятна конструкция с форма на животно е била открита в планините на Русия, близо до езерото Жураткул в Урал.

Тя се простира на близо километър и спред оценките дължината й е две игрища за американски футбол открай докрай.  Най-напред фигурата е била открита от Александър Шестако, чрез сателитни снимки, който уведомил учените и те открили необичайната конструкция.

Станислав Григориев от Института по История и Археология към Руската Академия на Науките споделя, че първоначално фигурата е изглеждала бяла и блестяща върху зелената трева. Копитата са направени от натрошени камъни и глина, има и много ниски стени и кородори между тях.

Планината Урал

Учените смятат, че конструкцията е форма на „мегалитна култура”, тъй като стотици места от мегалитната ера са били открити наоколо.  В региона има много каменни монументи от праисторически времена.

Намерени са  40 каменни оръдия, някои като сатъри. Според учените откритието датира между 4 и  3 хилядолетие пр.н.е. и може би е по-старо от линиите на Наска в Перу.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/mnBQvkCYe9Q

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *