Милото влиза в политиката!

Калин Сърменов

  Калин Сърменов изненадващо се включи в политиката! Гологлавият актьор, прочул се с ролята на мафиота Милото в култовия сериал „Седем часа разлика“, е кандидат за депутат, издигнат от партията на Божидар Томалевски „Другата България“.

Политическата формация на томалевски набра скорост след масовите народни бунтове, пламнали в края на февруари. След оставката на правителството на ГЕРБ голяма част от младите недоволни българи се коалираха в гражданско обединение „Отечество“. И тъй като нямаше как да получат регистрация от ЦИК за участие в парламентарните избори, използват регистрацията на „Другата България“.

Актьорът Калин Сърменов е бил поканен още преди 2 седмици от протестиращи срещу високите цени на тока и монополните задруги да се присъедини към „Другата България“. Офертата била отправена от студенти от НАТФИЗ, а любопитна подробносте, че младите актьори се обучават в класа на друг именит актьор и депутат от БСП – Стефан Данаилов.

Стефан Данаилов

Лидерът на „Другата България“ Божидар Томалевски разкри, че към широката коалиция на неговата формация ще се присъединят и други граждански сдружения, но не пожела да уточни кои са те.

Що се отнася до кандидат-депутата Калин Сърменов, то той вече има опит в държавното управление – преди година Милото оглави Сатиричния театър и само месеци след встъпването си в длъжност проведе невиждана чистка на актьори с малко роли. Сред пострадалите от метлата на Милото бяха Павел Поппандов, Мария Статулова и Филип Трифонов. Тримата актьори предпочетоха да напуснат, след като заплатите им бяха орязани наполовина. На обвиненията, че Сърменов гони ветераните от театъра, за да напълни Сатирата с млади и непознати театрали, Милото отговаря по следния начин: „Няма стари и млади, а можещи и неможещи и мързеливи и работливи. Татяна Полова е на почтена възраст, но репетира с ентусиазма на 20-годишна“.

 

С Ламбо не сме врагове, а съмишленици

Журналисти се свързаха по телефона с Калин Сърменов, който потвърди информацията, че ще бъде включен в депутатската листа на „Другата България“.

– Г-н Сърменов, кое ви подтикна да се кандидатирате за депутат?
– Поканиха ме младежи от гражданското обединение „Освобождение“, впоследствие се запознах и с Божидар Томалевски – харесаха ми повечето от идеите и принципите, които отстояват, и се съгласих да участвам.

– Мислите ли, че имате шанс да влезете в парламента?
– Не е важно дали ще влезем в парламента, по-важното е, че има алтернатива и че младите хора не са безразлични към случващото се в България. За мен е важно моите деца и техните връстници да останат в страната и да могат да се развиват, а не да вегетират и да се борят за оцеляване.

– Доколкото разбрах, ще бъдете водач на софийската листа на „Другата България“. Бихте ли участвали в сблъсък с колегата си Стефан Данаилов, който е водач на плевенската листа на БСП?
– Със Стефан Данаилов не сме врагове и противници, а съмишленици. Сблъсък не може да има никога – в крайна сметка хората избират, това не зависи от нас. Ламбо бе достоен министър на културата, такъв бе и Вежди Рашидов…

– Да, вие минавахте за човек на ГЕРБ, а сега сте водач на листа на „Другата България“…
– Никога не съм бил човек на когото и да е било, аз представлявам себе си в частния живот и Сатиричния театър като негов директор в професионален аспект, но не която и да е било партия. Много се спекулира с това, че съм бил човек на ГЕРБ. Истината е, че работех перфектно с администрацията на културното министерство, както и с всички директори на театри в България. Заслугите на отишлото си правителство в областта на културата, и по-специално – на театъра, аз за него мога да се изказвам, са безспорни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *