Мече за домашен любимец?

Малкото мече

Американче незаконно прибрало мъничко мече от гората и си го занесло в къщи, но скоро се обадило за помощ, тъй като семейството му нямало идея как да се грижи за малкото животинче. 

Мечето, което постепенно ще порасне до 2 метра на височина и 300 килограма е останало със семейството до края на април, когато те са решили да го занесат в център за диви животни в Орегон.  Оттам се обадили на щатската служба, отговаряща за дивите животни и рибата, които пък се обадили на Мишел Шайрман от зоологическата градина. Мишел редовно полагала грижи за осиротели бебета пуми, които не могат да живеят без майките си.  Но малкото мече било много по-различно от останалите животни.

Алдо

Мишел споделя, че през нощите дори е вземала пухкавелкото в къщи, но сравнително бързо му е намерила дом в зоологическа градина в Уисконсин, където живее и друга черна мечка на име Уини. Малкото мече е кръстено Алдо. Черните мечки са всеядни и хапват предимно плодове, растения, горски плодове и треви, като обикновено не са активни хищници.  От властите апелират: „Ако видите малко животно самичко, оставете го там, където се намира. Вероятно майката е близо- повечето животни оставят малките си, за да отидат на лов. Отделянето на малкото от средата му е незаконно и силно намалява шансовете му да оцелее”.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/brv0-ikLLcE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *