Марта Вачкова има починала сестра

Григор Вачков

Най-голямата трагедия в живота на Григор Вачков е смъртта на втората му дъщеря в осмия месец на бременността, разбраха довереници близки до вдовицата му Силвия.

Драмата се разиграва през 1973 година. Тогава Григор Вачков, прославил се като Митко Бомбата от „На всеки километър“, снима филма „Последно лято“на режисьора Христо Христов по едноименната   новела на Йордан Радичков. Това е първата трагична роля, която изиграва големият актьор. Докато е на снимки близо до Пловдив, съпругата му Силвия губи второто им дете. Двамата го чакат с голяма надежда и любов и се надяват да е момченце. Впоследствие се оказва, че семейство Вачкови са щели да се радват на втора дъщеричка.

Григор Вачков със съпругата си Силвия и дъщеря им Мартина

  Силвия изпитва първите проблеми на бременността си в седмия месец. Въпреки това лекарите решават, че те са незначителни, и й предписват покой и повече лежане вкъщи.

Когато обаче навлиза в критичния осми месец на бременността, проблемите на Силвия Вачкова се задълбочават. Болките й също. Отива по спешност в болницата. Съпругът й не е до нея – през това време той е на снимки. Лекарите се оказват с вързани ръце. Те единствено констатират спрелите сърдечни тонове на момиченцето в утробата на Силвия.

Драмата съсипва Григор Вачков, наричан от съпругата си Гришата на галено. Със седмици не може да спи нормално, непрекъснато е навъсен, мрачен и нещастен. Въпреки мъката в душата му пред съпругата си Григор Вачков се държи, сякаш нищо не се е случило. Той узнава скръбната вест през нощта, докато е на снимки до Пловдив. Светкавично потегля за София, не може да си намери място цялата нощ, беседва часове наред с лекарите. При съпругата си обаче се появява с огромен букет цветя заедно с малката Мартина.

Без следа от скръб и разочарование по лицето си.

„Държеше се така, сякаш съм му родила син. Все повтаряше: „Всяко зло – за добро“, впечатлена е до ден днешен от реакцията му към трагедията вдовицата му Силвия. Тя е категорична, че загубата на детето сломява актьора и е най-голямата трагедия, която семейството им преживява.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *