Любо Ганев прости на мошеника, отмъкнал му над 1,5 млн. долара

Любо Ганев

  Любо Ганев се е разделил с илюзиите, че ще си върне сумата от над 1,5 млн. долара, която негов приятел му отмъкна преди години. Не е за вярване, но легендарният волейболист не само е прежалил парите си, но и някак си е простил на човека, който го ужили най-безцеремонно. Нито го мрази, нито го проклина, а заради него едва не остана на улицата.

„Да го пребивам ли? Такава сума никога не се връща. Защо да си губя времето да го търся, вместо да правя нови пари? Важното е да гледаш напред. Пари се губят и се печелят, стига да знаеш как. Ако не знаеш, тогава е кофти“, разправя Любо. Волейболистът с внушителен външен вид от дете знае, че левовете и валутата са за харчене и трябва да носят удоволствие. Това го е научил от баща си.

Ганев от години има солиден бизнес, не успя да го докара до фалит дори приятелят му, който му открадна над 1,5 млн. долара.

Тежкият удар Любо понесъл по времето, когато въртял верига магазини за маркови спортни стоки. Добронамерен и доверчив като всеки прохождащ бизнесмен, той дал доста права на изпълнителния директор на фирмата, с когото бил в дружески отношения. Разрешил му да го представлява и да взима решения вместо него. В резултат обаче се оказал измамен с крупна сума.

Каква точно схема е разиграл мошеникът, не е ясно, а и Любо не желае да дава подробности. Единственото, което потвърждава, е цифрата, с която изгърмял и това, че някогашният му колега избягал с парите извън страната. В момента той си живеел живота някъде в република Южна Африка.

„Трябва да можеш да губиш“, вдига рамене 48-годишният бивш спортист и настоящ бизнесмен. За да му олекне в тежки моменти, той си казва, че винаги има и по-лошо. И започва да крои планове за нови бизнес начинания.

„Аз съм голям оптимист и слава Богу“, доволен е от себе си екснационалът.

Ударите, които понася от съдбата, Любо приема най-вече като уроци. При провал нe пада духом и не се самосъжалява. Просто става, изтупва се и продължава. На тази борбеност се научил покрай спорта.

Ганев не е и злопаметен. Затова и отдавна е простил на човека, който го измами с цяло състояние. Смята, че ще е тотална загуба на време и сили, ако вложи енергията си в търсене на отмъщение. „Имал съм, дал съм му. Продължавам напред“, казва славният волейболист с усмивка.

След като изгаря с над 1,5 млн. долара, Ганев насочва енергията си в нов бизнес проект. И жъне огромен успех. „Хванах една ниша на която никой не се бе сетил да развие и която има най-бързо израстване у нас в сравнение с цяла Европа -търговията с метан“, казва предприемчивият спортист. И допълва, че има идеи как да развива бизнеса си поне още 20 години.

За него удовлетворението да се занимава с метан е точно толкова голямо, колкото това от играта на волейбол. Принцип на Любо е, че ако някоя работа не ти носи радост, по-добре не се захващай с нея.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Любо Ганев прости на мошеника, отмъкнал му над 1,5 млн. долара"

  1. petyopopov   31.07.2013 at 7:22

    Любооо,що не видиш какви ги върши приятелят ти Малин във Враца!? Народа масово маха метановите уредби и слага газови…От началото на декември метанстанцията във Враца цака клиентите си през гащите…Вземи мерки…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *