Лили натрупа 10 милиона в банка

Лили Иванова е най-богатата българска певица

  Лили Иванова може да се окаже най-богатата българка в шоубизнеса. Естрадната легенда има рекордните 12 влога в най-големите банки у нас и по света, разкрива сензационно човек от най-близкото й обкръжение. Парадоксално за мнозина, но Лили вече е успяла да скъта около 10 милиона лева, при това в най-различни валути.

Изпълнителката на „Панаири“ и „Ветрове“ е започнала да пести ударно пари за черни дни още преди 7-8 години. Тогава тя си наема финансов консултант, който да се грижи за авоарите й. Човекът не й взимал нито стотинка, тъй като заедно с жена му били запалени почитатели на творчеството на певицата.

Именно той я открехнал, че може да умножи парите си на борсата.

Така през 2007 г. в златното време на българския бизнес, Лили Иванова реализира първата си мащабна печалба в размер на 3 милиона лева. Тя инвестира наличните си около 750 бона в акции от 9 дружества на борсата. Продава акциите си само година по-късно по съвет на финансиста и прави добър удар, както се казва, от въздуха. Само месеци по-късно борсата рухва и стотици играчи са на минус.

Пак под давление на икономическия мозък до себе си Лили заминава за Швейцария, където си открива банкова сметка. Парите и до ден днешен са там, въпреки че лихвеният процент е доста нисък – под 2%.

„Финансистът я убеди, че това е т. нар. „стабилен портфейл“ – на него не му се търси доходност, а сигурност. В най-лошия случай, ако всичко рухне са тук, тя да разполага с тези пари, които са обърнати в евро и швейцарски франкове. Това са парите за черни дни на Лили“, разказва източникът ни.

Звездата на естрадата успява умело да спести и всеки лев от участията си. В златното време, в което прави по 10-12 ангажимента на месец, тя прилежно внася средствата си в родни банки.

И тук Лили е внимателна. Тя е разхвърляла парите си в 6 от най-големите банки. Депозитите й са общо 10, раздробени на малки части до 100 000 лева, така че и в най-лошия случай, при фалит на институцията, да е гарантирана сумата й. Отделно от това, парите от „черната каса“ – тези, за които данъчните не бива да знаят, Лили е сложила в сейфове. Преди години Иванова е била обект на мащабна данъчна проверка, след като се оказало, че не декларира голяма част от хонорарите си пред хазната. Стигна се дотам изпълнителката дори да заплашва тогавашния шеф на НАП, че ще се оплаче на Бойко Борисов за това, че я проверява. Днес Лили е изрядна и съвестно декларира всеки лев, който е спечелила, пред държавата.

Последният голям удар на легендата на родната музика е от миналата есен. Тогава Лили Иванова спечели чисто над 1 милион лева от грандиозния си концерт в зала „Арена Армеец“. Тя е била освободена от плащането на ДДС върху прихода от билетите, тъй като шоуспектаклите се водят „културно мероприятие“. Всички разходи по озвучаването и сцената пък били поети от трима мастити спонсори, отделно пари дали и от Би Ти Ви, които излъчиха концерта.

„Евала на Лили! С честен труд си е изкарала парите – с таланта си. Какво й зяпат в портмонето, не ги е откраднала“, възхищават й се в гилдията. Е, отбелязват с известна доза укор, че е доста стисната и навярно това е част от тайната на финансовия й успех.

Така например неотдавна близък човек от екипа й помолил за помощ, тъй като трябвало да се оперира близък човек. „Нямам, и аз търся, бе!“, вдигнала ръце естрадната икона. Преди години по сходен начин Лили отказала пари и на близкия си приятел – композитора Александър Кипров. Брат му се разболял от рак и трябвали пари за операцията му. Кипров помолил Лили, която театрално му отказала и взела да се тюхка, че едва успявала да си посрещне разходите по концертите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *