Лили, време е да спреш!

Лили дава наставления на екипа си на сцената в Лозенец. Звездата по 3 пъти почваше отначало песните си,недоволна от собственото си пеене. Накрая обаче хвърли вината на музикантите си
Лили дава наставления на екипа си на сцената в Лозенец. Звездата по 3 пъти почваше отначало песните си,недоволна от собственото си пеене. Накрая обаче хвърли вината на музикантите си

  Първото лятно участие на Лили Иванова за тази година възкреси старо пророчество на Ванга, че тя ще пее цял живот. Което самата Лили разтълкувала още в мига, когато й е предречено, че вероятно ще умре на сцената. Страдаща от суеверия, певицата се бори с тягостното усещане вече над 40 години.

С хода на годинките ветеранката на естрадата ту се сеща, ту потиска старото предсказание на Ванга. Лили Иванова никога не е крила, че вярва единствено на петричката Пития, при конто е кацвала неведнъж след поредния си развод. „Ти ке пееш и ке стопляш ората, тебе няма да има кой да стопли“, жалела я гледарицата.

Миналата година, когато Лили имаше отговорна изява в „Арена Армеец“, тя си бе подсигурила линейка. Певицата вложи много сили и енергия в изявата си и вероятно е помислила да не би да е дошъл кулминационният момент. Оттогава тя все по-рядко се появява пред публика, но червейчето на съмнението не я оставя.

Лили Иванова концерт ЛозенецПреди седмица естрадната легенда имаше клубно участие в Лозенец, решено като сцена на самия морския бряг. Самата тя не бе доволна от представянето си и на няколко пъти спира и започва отначало една и съща песен. „Слушалките, нищо не чувам в слушалките“, крещеше Лили. Дори публиката усети тежко напрежение между нея и музикантите й. Очевидци разказват за грандиозна караница след последния бис. Чорбаджийката ругаела подопечните си едва ли не с пяна на уста. За наказание им хвърлила едва по 200 лева, при положение че тя е взела десетки пъти повече.

Приближени на звездата обясняват психологията на яростта й именно с предсказанието. Мнителната певица си наумила, че музикантите й нарочно променят темпа и тоналности за да я разиграват и натоварят не само психически, но и енергийно. След концерта, който едва изкарала докрай, нямало сила, която да разубеди звездата на няколко епохи, че „тия, дето хрантути“, са в основата на таен заговор срещу нея.

„Концертът на Лили беше пълна пародия! Нямаше човек, който да остана доволен от представянето й. Тя не се усеща, че вече не е за сцена и се е превърнала в злощастна карикатура на самата себе си. Всички се подсмихваха и й гледаха сеира. Уви, тъй като е напълно сама, няма никакъв коректив – някой, който да й каже, че е време да разреди участията си по сцените и да спре да се излага. На 74 години е, а се опитва да изглежда и да се държи като 30-годишна – няма как да стане. Време й е след триумфа в „Арена Армеец“ да преустанови дейността си, за да запази за публиката спомена за голямата певица, а не за истерична бабичка, която се кара на публиката и музикантите си“, коментират присъствали на гротескното събитие.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *