Къци Вапцаров и рок иконата Джон Андерсън като две капки вода

Джон Андерсън

  Възможно ли е двама души, родени на повече от две хиляди километра разстояние един от друг и в различни години, да изглеждат по абсолютно един и същи начин, да имат идентични гласове, житейска съдба и дори еднакъв брой деца?

Ако положителният отговор ви изглежда крайно нереалистичен, просто разгледайте снимките на вокала на британската прогресив рок група „Йес“ Джон Андерсън и на бившия водещ на „Риск печели, риск губи“ Къци Вапцаров.

Двамата имат еднаква форма на лицето, носа, очите, веждите и дори на прическите. Изражението на Мистър Невада, което служи често за присмех от страна на съквартирантите, също е запазена марка на прогресив рок иконата Джон Андерсън. Феноменалната прилика помежду им обаче изобщо не се изчерпва с външния им вид.

Джон Андерсън

Гласовете на двамата имат сходен тембър и звучат близки, стилът им на обличане е еднакъв. Всички тези прилики не биха били толкова фрапиращи, ако съдбата на Къци и на Джон не беше идентична до най-дребния детайл.

Преди години Джон Андерсън живее доста нездравословен начин на живот. Пуши, пие редовно. Мнозина зрители на рейтинговото шоу „ВИП Брадър“ си спомнят искрените признания на Мистър Невада, че страдал от алкохолизъм и животът му изобилствал от вредни навици. Драстичен обрат белязва битието и на двамата. Джон става вегетарианец в средата на 70-те години на миналия век и оттогава е на строга диета. Къци отказва храна от животински произход в Къщата на „ВИП Брадър“ и хапва само ядки и плодове, защото спазва същите хранителни правила. Преди всяко изпълнение на живо Джон Андерсън практикува йога и медитация. Зрителите на „ВИП Брадър“ можеха да наблюдават йога тренировки на бившия водещ на „Риск печели, риск губи“, както и редовните му медитации. За да бъдат приликите между двамата още по-фрапантни, и Джон, и Къци са отдадени на семействата си и имат по три деца.

Джон Рой Андерсън, е роден е 25.10.1944 г. и е точно 19 години по-голям от Къци Вапцаров.

Андерсън става известен като вокал на прогресив рок бандата „Йес“. Освен това е завършен солов певец и работи в продължение на 20 години с гръцкия музикант Вангелис.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *